12 Nisan 2014 Cumartesi

portakal sulu chesee kek

selamlar..........dünden beri fotoğrafı eklemişim tarif duruyor...ve ben unutmuşum) bu unutkanlıklar beni ben yapan özellik olmaya başladı ((( umarım eski zehir hafızam bir ara geri döner....
geçmiş postlara baktım berra ya tanıdığım 10 gün süre için yazmam gerekir belki 10 gün yapamadım ama ....beni sinirlendirdiği an daha yumuşak cevap verdim ve bir müddet sessiz kaldım kısacası hiddetimi azalttım yok ettim diyemem maalesef.....hiddet deyince yanlış anlaşılmasın benim en korkutucu hiddetim kocaman bir bağırmadır(((( ama kocaman ((((( azalttım efem
ve pastasız ve mayasız günler demiştim burada yazdımmı bilmiyorum ama geçen perşembeden beri bunu yapmaya çalışıyorum ....bugün 11. gün olmuş ve -2900 gr....bu çabucak giden 2900 zati daha yeni benimle beraberdi gelişi gibi gidişi de çok çabuk oldu=) bugün ve dün bazı aksaklıklar oldu ama devam ediyoruz mayasız ve pastasız günlere.....

bugünkü tarif kudretin masasından .....bugün olsa yiyemezdim iyiki kocaman bi dilim yemişim zamanında=))))

malzemeler ve yapılışı
tabanı
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tere yağ
1 avuç fındık 
bisküvileri ve fındıkları rondodan çekin tereyağını eritin bisküvilerin üzerine dökün elinizle biraz yoğurun
kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıdı yuvarlak olarak kesip koyun
bisküvili harcı bastırarak kalıba yerleştirin kenarlarını hafif yükselterek yapın
hamurunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin
hamuru
3 tane yumurta
1 su bardağı şekerle çırpın 
sırasıyla
1 paket krema
2 paket labne peynir(veya 300 gr labne)
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya ekleyip karıştırın
bisküvili harcın üzerine boşaltın 
kalıbı fırın tepsisine koy fırın tepsisine de 1-2 parmak sıcak su koyun
180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
sosu 
1 portakalın suyu
1 limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
portakal ve limon suyunu sıkıp 1,5 su bardağına suyla tamamlayın
bütün malzemeleri karıştırarak kaynatın biraz koyu olursa suyla açabilirsiniz
kek piştikten sonra üzerine ılık sosu dökün 
bir gece buzdolabında beklettikten sonra servise hazır.......
afiyetle........

2 yorum:

  1. Çok lezzetli ve cok zahmetli duruyor:)) annebal sen bir Harikasın. .

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli ve cok zahmetli duruyor:)) annebal sen bir Harikasın. .

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters