22 Ağustos 2014 Cuma

Buzluk böreği

hayırlı cumalar....
bazen yazacak tarifim olmuyor bazen de tarif varken çekilen fotoğraf yüzünden bekletiliyor...bu tarif de fotoğrafın kötü olmasından dolayı bekleyenlerden ....iki ara bir dere çekmişim ve bakmamışım ( ama lezzet muhteşem ben böreği ılıkken seviyorum piştikten yarım saat sonra yenmeli ılık ılık ...bu tarif de aynen öyle çıtır çıtır lezzetlimi lezzetli siz fotoğrafın kusuruna bakmayın tadı mükemmel....
tarif komşum aynur hanıma ait el lezzetinin çokça olduğu bir tarif=)
yapılışı
1 yufkayı tezgaha serin 
yarısına eritilmiş ve soğutulmuş yağ sürün ( her tarafına )
yufkayı katlayın yarım yufka olacak 
az biraz daha bu katına da yağ sürün
yarım yufkayı sigara böreği gibi 4e kesin 
peynir ve maydanoz karışımını yufkanın kalın tarafına koyun 
kalın sigara böreği sarın 
buzlukta 1 saat bekletip çıkarın 
soğuk suya batırıp çıkarın 
yağlanmış fırın tepsisine dizin 
üzerine kalan erimiş yağdan  sürün 
190 -200 derece fırında pişirin 
ılıkken servis yapın 
afiyetle....




1 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor en kısa zamanda deniyeceğim

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters