27 Nisan 2014 Pazar

çilekli pasta

bizim evde pasta börek eksik olmaz sayılır....eskiden daha çok yapılırdı anne hastalanınca biraz daha azaldı......ama gene de normal bir eve göre çok pişer ....hiç bişey yok sa süt puding ve bisküviyle acilen tatlı yapılır kaselere kırılan bisküvilerin üzerine puding dökülür soğumadan sıcak sıcak yenir......bunlara rağmen anne mutfakta pasta yaparken muhakkak şu soruyu duyar kim geliyorr?? bu sadece pasta yaparken deyil ev süpürürken toz alırken de sorulur anne misafir kim?? ki kalabalık evde sabah öğle akşam salon ve mutfak süpürülse yeridir ..... ben ne yaparsam yapayım bu algı değişmeyecek sanırım ((( 
bir önceki post evdekiler için yapılmış 3 çeşitti herkes misafir gelmemesine şaşırdı)) es kaza biri gelse hah tamam annem misafir için yapmış deyip rahat edecekler.....

gelelim burada olma sebebimiz muhteşem pastaya ......yapımı farklı 6 yumurta deyince kokudan yenilmez sanıyorsun ama yapıp yeyince yumurta bunun neresinde diyorsun =) sümeyyenin övgüsüne dayanamayarak yaptım iyi ki yapmışım sağol kardeşden öte can.....ben lezzetini ölçmek amacı ile sümeyye ye profiterolden demi lezzetli dedim =)( ölçüm o ya )evvvettttt dedi=)
gerçektende bir numara olabilecek bir pasta ...........


keki 
6 yumurta akı
5,5 yemek kaşığı şeker
ikisinide bembeyaz olana kadar mikserle çırp
3,5 yemek kaşığı un 
1 paket kabartma tozu  ilave edin ve takta kaşıkla karıştırın 
dikkat edin sönmesin
yağladığınız dikdörtgen borcama dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzeri kızarmadan pişirin yaklaşık 15 dakika
kek fırından çıkarınca 1 çay bardağı süt dökün 
kek ılık süt soğuk olacak
kreması
6 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
hepsini çırpın üzerine 3 su bardağı süt ilave edin 
karıştırarak kaynatın 
pişmesine yakın 1 çorba kaşığı tereyağı 
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya ekleyin kremayı ılıtın 
kekin üzerine dökün 
şantisi
1 bardak süt 
1 paket krem şantiyi çırpın 
kremanın üzerine boşaltın bıçak yardımıyla düzeltin
üzerine boolll hindistan cevizi dökün 
ve küp küp doğradığınız çilekleri sıralayın
afiyetle......


24 Nisan 2014 Perşembe

Günlerden mutfak


Bugün günlerden mutfakmış;) tadını bilmediğim ama övgüsünü çokca duyduğum çilekli pasta yapmak için mutfağa girdim ..... Gülrana dün anne sen kısır yapmayı biliyormusun diye sorunca uzunnnnn zamandır kısır yapmadığımı farkettim..... Hazır mutfaktayken kısır yaptım ;) gülranaya da hadi ben akşam yemeği için sulu köfteyi yaparken sende poğaça yap dedim ;) her zaman yaparmış gibi ;) yapabilirmiyim olurmu dedi bende kabartma tozu paketlerinin arkasında un ölçüsüyle tarifler var birini seç yap dedim ;) ona göre benim poğaçalarıma benzememiş;(bana göre lezzetliydi....pastanın tadına hala bakamadığım için bişi söyleyemiyorum ama yapımı farklıydı lezzetinin de güzel olmasını umud ediyorum.....pastanın tarifi yarın inşallah......

23 Nisan 2014 Çarşamba

kremalı kurabiye

 
çarşamba sohbetinden bir tarif daha.....hep yumuşak kurabiye sevdiğimden bahsederim ya bu da tam bana göre yumuşacık .....arasına kakaolu puding koymayı düşünüyorum .....3 bardak sütle pişirince biraz daha koyu olur ve güzel olur =)
hamuru
6 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket yumuşak margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
kreması
yarım litre süt
4 kaşık mısır nişastası
8 kaşık şeker
2 kaşık hindistan cevizi

kremayı hazırlayın biraz koyu kıvamda oluyor soğutmaya bırakın
kurabiye hamurunu yapın minik poğaça gibi elinizde yuvarlayın elinizle açın arasına 1 kaşık kremadan sürün
poğaça gibi kapatın 180 derece fırında pişirin soğuyunca üzerine pudra şekeri ilave edin
afiyetle......

22 Nisan 2014 Salı

yoğurtlu mercimek çorbası

bu çorba yemek gibi bence yanında salatayla bir öğün .....ama ev kalabalık olunca bir çeşit yetmiyor....hadi yetsin karnımız doysun ama ....akşama ne yemek var deyince bir çeşit çorba var )))) korkutucu sanki....doyulmayacak aç kalınacak korkusu.....3 gün yemek yiyemeyen peygamberin ümmetiyiz....hiç sirkeye ekmek batırıp bir öğün yaptıkmı yapabildikmi acaba.....bugün dolukuyorum hemen ....hiçbir şey yapmadan cennete talip oluyoruz ....dünyalık her şeyimiz tam olsun isterken bir yandan da cennetlik olmak istiyoruz.....dünyalık tüm nimetlere talibiz aynı zamanda cemalullaha talibiz.....bir garip insanoğluyuz rabbim hayırlara vesile kılsın cümlemizi.......

dünkü çorbamız......
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı erişte

yeşil mercimeği haşlayın kara suyunu dökün tencereye alın 2 su bardağı suyu ilave edin erişteleri katın 
1 kase yoğurt 
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı un 
1 bardak suyla çırpın pişen eriştelerin suyundan alıp yoğurtlu harcı ılıtın karıştırarak tencereye ilave edin
kaynayana kadar karıştırın altını kısın 5 dakika kaynatın 
üzerine 2 kaşık tere yağ nane ve kırmızı biber yakın tuzunu ilave edin......
afiyetle.........

20 Nisan 2014 Pazar

beyaz peynirli biber sarması

bu çabuk tarif annemden ......buzlukta kalan son közlenmiş biberleri değerlendirme adına çabucak yapılmış....ablam lezzeti adına öyle övgüler yağdırdı ki yayınlamak ve ilk gelen misafire yapmak farz oldu=)
peynirde kahvaltı tabaklarında kalan son beyaz peynirler ve lor peyniri .....ben lor peynirini çok sevmem ama beyaz peynirle yapılası diye düşünüyorum....annem buzlukta son kalan köz biberle yapmış ama ben  gibi buzlukta köz biberi olmayan ne yapacak ???? bime gidip bir kavanoz köz kırmızı biber alacak aynı tad=) 

malzemeler ve yapılışı
1 kavanoz köz biber
1 büyük kase beyaz ve lor peynir karışımı 
1 su bard iri kıyılmış ceviz
ince kıyılmış dereotu
kırmızı pul biber 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
azıcık kimyon

malzemeleri bir kapta karıştırın biberleri ikiye bölün arasına peynirli karışımdan koyun sıkı sıkı sarın 
afiyetle.....

19 Nisan 2014 Cumartesi

Mayasız poğaça

Son zamanlarda bir kaç eleştiri duyuyorum ;( annebal adına olmasa da tüm yemek pasta fotoğrafı çekip yayınlayanlara;(( etik olmadığına dair ve bir sürü şey daha .... Acaba ne kadarı doğru diye düşündürüyor beni .... Büyük kolaylık olduğunu düşünüyorum bir tıkla tüm tarifler en ince ayrıntısına kadar elimizde ... Artık bir pasta defterim bile yok çünkü yazmaya gerek yok.... Telefonla her daim yanımızda.... Bu tür kolaylıkların yanında olumsuzlukları da muhakkak olacaktır.... 

Hamur kabartma tozunun arkasındaki Kolay poğaçayı yarın sabah kahvaltısına yapabilirsiniz....

100 gr yumuşak margarin
1 su bard yoğurt
Yarım çay bard sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3'5 su bard un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı sarısı üzerine
1 kase rendelenmiş peynir
Tüm malzemeleri karıştırarak hamuru yapın
10 dakika dinlendirin ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın üzerine yumurta sarısı sürün çörekotu ve susam serpin 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin 
Afiyetle.......

16 Nisan 2014 Çarşamba

4 katlı kolay pasta

bütün sütlü talı ve pastaları yesek ve zayıf kalsak sağlıklı olsak olmazmı_? bugünkü  isteğimiz bu olsun =) sizi bilmem ama komikde olsa isterdim böle güzellik=))) ekmek demiyorum sulu yemek demiyorum baklava börek demiyorum salata demiyorum onlardan az yiyebiliriz)))) ama tatlısız kalmasak şeker zararlı olmasa hatta gün içerisinde muhakkak almamız gereken pasta olsa=)))))) pasta ve sütlü tatlılar hakkında daha çok yazabilirim .....bir çatalın verdiği mutluluğu dakikalarca anlatırım hiç sıkılmam )) siz sıkılırmısınız=) 
fotoğraflarını gördüğünüz pastadan bir çatal aldım.....bana kalsa koca iki dilim yiyebilirdim ama yemedim......ama yazdıklarıma bakılırsa aklım pastada kalmış=))))
lezzetli güzel pastadan bir çatal yesemde siz yapın ve koca bir dilim yiyin ve lezzete doyun diye yazıyorum .....
salı sohbetimizden sevgili pelin yapmıştı .....yapılası kolay ve lezzetliydi....pastabanı hazırdı ....biraz daha emekle yapmak isterseniz kekleri evde yapabilirsiniz.......ellerine sağlık hamarat pelin.....
malzemeler ve yapılışı
1 tane kakaolu hazır pastaban 
1 tane sade hazır pastaban

kreması
4,5 su bardağı süt
1,5 su bardağından az un
1,5 su bardağı şeker
1 tane yumurta
malzemeleri karıştırarak kaynatın ocağın altını kapatın
yarım paket margarini ekleyin ve karıştırın
krema soğuduktan sonra 1 paket toz şanti ilave edin mikserle çırpın
ılık şekerli sütle pastabanları ıslatın 
kakaolu  sade olmak üzere aralarına krema sürerek pastayı 4 kata tamamlayın 
en üstede kremadan sürün 
1 paket çikolata sosunu pişirin 
pastayı sosla kaplayın cocopops ve hindistan ceviziyle süsleyin
afiyetle.......
not=keklerin arasına muz ve damla çikolata koyarsanız lezzetine lezzet katarsınız





15 Nisan 2014 Salı

nohutlu yarmalı salata

5 yıldır bize yarenlik yapan arabamız satıldı(((( hatıra olarak bir foto yayınlayım dedim yarım saattir eski fotolara bakıyorum ama yok onca gezilere gitmişiz bi yanında durup fotoğraf çekmemişiz( gezmişiz eğlenmişiz onun sayesinde uzun yol şoförü olmuşum .....gezmediğimiz şehir kalmamış .....ama yanında durupda bir foto çekmemişiz((( ama ilk arabamızdı pek çok hatıralarımız vardı ...bizi yarı yolda bırakmadı hiç .....neredeyse masrafsız bir 5 yıl sundu bize......sevmişiz ailecek özleyeceğiz ailecek..........
tarifi sevgili sevim yengemden almıştım bugünkü sohbet arkadaşlarıma yaptım .....ben baharatlarını atmadım arkadaşlar azıcık tatsız ve tuzsuz yediler birde cevizsiz(((( lütfen siz yaparken unutmayın baharatlarını ve tuzunu ...ölçü veremiyorum her şey göz kararı..........

malzemeler ve yapılışı
akşamdan suya koyduğunuz nohut ve yarmayı ayrı ayrı pişirin(ben düdüklüde pişirdim )
1 paket kemiksiz but ve göğsü haşlayın didin 
süzme yoğurdu normal yoğurt ve 3 çorba kaşığı mayonezle yoğurtlu sosu yapın ve haşlanmış bakliyatla 
ve tavukla karıştırın 
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ekleyin 
tuz   nane karabiber ekleyin 
servis öncesi tere yağ ve kırmızıbiberi yakın üzerine dökün cevizle süsleyin
servise hazır........

12 Nisan 2014 Cumartesi

portakal sulu chesee kek

selamlar..........dünden beri fotoğrafı eklemişim tarif duruyor...ve ben unutmuşum) bu unutkanlıklar beni ben yapan özellik olmaya başladı ((( umarım eski zehir hafızam bir ara geri döner....
geçmiş postlara baktım berra ya tanıdığım 10 gün süre için yazmam gerekir belki 10 gün yapamadım ama ....beni sinirlendirdiği an daha yumuşak cevap verdim ve bir müddet sessiz kaldım kısacası hiddetimi azalttım yok ettim diyemem maalesef.....hiddet deyince yanlış anlaşılmasın benim en korkutucu hiddetim kocaman bir bağırmadır(((( ama kocaman ((((( azalttım efem
ve pastasız ve mayasız günler demiştim burada yazdımmı bilmiyorum ama geçen perşembeden beri bunu yapmaya çalışıyorum ....bugün 11. gün olmuş ve -2900 gr....bu çabucak giden 2900 zati daha yeni benimle beraberdi gelişi gibi gidişi de çok çabuk oldu=) bugün ve dün bazı aksaklıklar oldu ama devam ediyoruz mayasız ve pastasız günlere.....

bugünkü tarif kudretin masasından .....bugün olsa yiyemezdim iyiki kocaman bi dilim yemişim zamanında=))))

malzemeler ve yapılışı
tabanı
2 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tere yağ
1 avuç fındık 
bisküvileri ve fındıkları rondodan çekin tereyağını eritin bisküvilerin üzerine dökün elinizle biraz yoğurun
kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıdı yuvarlak olarak kesip koyun
bisküvili harcı bastırarak kalıba yerleştirin kenarlarını hafif yükselterek yapın
hamurunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin
hamuru
3 tane yumurta
1 su bardağı şekerle çırpın 
sırasıyla
1 paket krema
2 paket labne peynir(veya 300 gr labne)
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya ekleyip karıştırın
bisküvili harcın üzerine boşaltın 
kalıbı fırın tepsisine koy fırın tepsisine de 1-2 parmak sıcak su koyun
180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
sosu 
1 portakalın suyu
1 limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
portakal ve limon suyunu sıkıp 1,5 su bardağına suyla tamamlayın
bütün malzemeleri karıştırarak kaynatın biraz koyu olursa suyla açabilirsiniz
kek piştikten sonra üzerine ılık sosu dökün 
bir gece buzdolabında beklettikten sonra servise hazır.......
afiyetle........

10 Nisan 2014 Perşembe

susamlı poğaça


acil bir post daha )))) dışarı çıkmadan önce yazamazsam akşama Allah kerim.....telaşla unutabiliyorum .....ama dün dedim ki poğaçanın tarifi ve berranın elbisesi yarın =) sözüm sözdür burdayım efem....kısa kısa program görüntüleriyle beraber.....fotolarda ve programda elbise kötü durmuyordu abartmışım zannetmeyin gerçekten kötüydü herkesin fermuarı bozulmuş ve terziden gecikerek gelmişler.....ama minik bedenlerde her şey o kadar güzeldiki eksiklikler gözükmüyordu bile.....

ablamın anlatımıyla tarif......
      1 paket maya  - 1 su bardağı kaymak - 1/2 su bardağı sivi yag - 3 yemek kaşığı margarin - 1 su bardağı rüşeym - 1 su bardağı ilik sut - 2 yumurta - bir tatli kasigi dolusu tuz - 1 tatlı kasigi dolusu seker  yapılışı: geceden hamuru bir güzel yumuşak kıvamda olacak sekilde yogurun. Sabah dolaptan çıkarın ve mayalanması için 1-2 saat bekleyin. Mayalanmış hamurdan kucuk bi limon kadar parca alip hamura oval şekil verin hazırladığınız maydanozlu peynir içini hamurun başına koyun ve yuvarlayın. 3çorba kaşığı pekmezi sulandırın şekil verdiğiniz poğaçanın her tarafını ilk önce pekmezli, suya daha sonra susama batırın kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bu arada  poğaçaların üzerini bıçakla çizdirin... Not: rüşeym bildirici'lerde satılıyor. Not 2: kaymağı annem her hafta sütçüden yoğurt için aldığı sutun kaymağından buzlukta biriktirip kullanıyor. 




9 Nisan 2014 Çarşamba

ablam


sevgili müberra bu yazı sanadır))) yorumlarını lütfen kızıma deyil bizzat bana yap ) ve ya annebala yorum olarak yaz belki o zaman bayıldığın bu lezzetlerin tadına bakabilirsin=))))
bugün berra için büyük gün okuma bayramımız var ......
okuduk yazdık kocaman olduk diyecekler ......hiç beğenmediğim elbiseleriyle proğram yapacaklar....
ben genelde hiç beğenmedim demem....oluruna bakarım muhakkak güzel bir tarafı vardır diye düşünürüm...
ve böyle bir günlük elbiseler hakedilmeyen para verilmesine de karşıyım...çok param olsa da karşı olurdum....
tüketim toplumu olmayı sevmiyorum ((( neyse efem velhasılı sadece söylenmemle kalıyorum ......her sene bu törenler ve elbiseler oluyor .... berra mutlu ..........
yarına muhteşem elbisesinin fotosunu eklerim merak etmeyin=)

lezzet şöleni olan bu masa çok sevgili marifetli ablama ait......hiç bana benzemeyen ablamdır kendisi zati  bir ablam var onlada zıta zıt iki kardeşiz.....bu zıtlığa inat çok iyi anlaşırız ....nasıl anlaşırız onu hala anlamış deyilimm...bu kadar farklı olan iki kardeşin anlaşmaları sevgiden kaynaklanıyor sanırsam .....seni seviyorum maharetli biricik ablam......alışveriş konusundaki zıtlığımız geldi kısaca anlatayım hemen siz karar verin=)

ablam ince ayrıntıcı gider bakar düşünür sümeyye ye sorar ayşe den fikir alır fatmanura danışır anneme anlatır vs vs .....ve sonra bu kadar danıştığı şeyi alır ve sonra değiştirir ))))))))ben giderim alırım gelirim onlar sonra görür beğenmelerini isterim ama beğenmezlerse kader der geçerim.....unutmadan birde whats up da tüm teferruatlarıyla konuşurlar sende o ürün hakkında bir çok bilgiye sahip olursun))))) 
çok yazmışım tarif yarına kalsın elbiseyle beraber=))))
gününüz bol dualı geçsin.........

7 Nisan 2014 Pazartesi

portakallı ıslak kurabiye

pek sevinçli günlerden bir tanesini yaşıyorum nedenini bilmeden =) huzurlu olmanın huzuru bu yazıyı okuyan herkesi bulsun inşallah.....nedenini bilmeden diyorum ama sağlıklı olmak en büyük neden.... huzuru hissetmek sağlıkla başlıyor sanırım.....sağlıkla beraber huzurlu günlerde buluşalım........
bugünkü sohbet pelindeydi 4 katlı hazır pastabanla yapılan hem kolay hem de hafif bir pasta yapmıştı(tarifini yakında yayınlayacağım)ki ben pasta severim kremalı pasta severim ve dayanamam )) bugün dayandım bir günlük dayanmanın bir önemi yok ama devamı gelirse eminim güzel şeyler olacak.....

malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bard yoğurt
1 çay bard sıvı yağ
yarım paket den biraz az yumuşak margarin
1 tane portakal kabuğu rendesi 
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu 
aldığı kadar un 

tüm malzemeleri katarak kurabiye hamuru yapın  elinizde yuvarlayarak yağlı fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış fırında pişirin
 şerbeti
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su 
kaynayınca 2-3 damla limon suyu

kurabiyeler sıcak şerbet ılık olacak 
afiyetle........

6 Nisan 2014 Pazar

paskalya

hayırlı pazarlar.....sevgili berra oyun oynarken ekranı ters yüz etmiş daha öncede yapmıştı bu işlemi(((( eskiden pc den en iyi anlayan bendim ahmet yavuzum büyüdü ve nerden öğrendi herşeyi çok daha iyi biliyorki benim londrada pc kursuna katılıp pc konusunda sertifika almışlığım bile varken benden çokkkkk daha iyi ))anne olarak gurur verici amma velakin evde yok ((( yardım alamadım ve kendi hislerimle düzelttim ama tam yarım saatimi aldı(((( kıymetlidir yarım saat ....çamaşır toplanacak yerleştirilecek beyazlar makineye atılacak ütü yapılacak evi de süpürsem pek iyi olacak derken tam yarım saat(((( hemen tarifi yazıp genel işlerime dönüyorum...
bu arada pek mutluyum uzun zaman sonra beynime söz geçirebiliyorum şekersiz ve mayasız olarak 3 ay verdim kendime ilk 4 gün maşallahım var ....sevinmek için erken ama gidişat sevindirici=)

tarif sevgili arkadaşım kudrete ait masadaki görüntüsü çok güzeldi....ölçüsünü belirtmek adına yemek takımlarının en büyük oval tabağında .... masada ihtişamlı duruyordu fotoğrafını çektikten sonra kudret dilimledi
o şekilde servis yaptı ....bu ölçülerle iki tane çıkıyor ....
ellerine sağlık arkadaşım......

malzemeler ve yapılışı
1,5 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı tuz
3,5 yemek kaşığı şeker
4,5 su bardağı un
20 gr maya
yardım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
sütün üzerine 3 yemek kaşığı su
2 yumurta
 maya şeker ve sütlü suyu eritin  süt ılık olacak
sıvı yağ ve yumurtayı kırın karıştırın 
 un mahlep ve tuzu karıştırın sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek hamuru yapın
hamuru 15 dakika bekletin ikiye bölün 
hamurun bir parçasını 3 e bölün ve saç örgüsü yapın 2. hamurada şekil verin
tepside en az iki saat mayalandırın 
üzerine 1 yumurta sarısı +1 kaşık sıvı yağ sürün iri kıyılmış fındıkla süsleyin 
üzeri kızarana kadar pişirin .......
afiyetle.....

3 Nisan 2014 Perşembe

fırında karnabahar

bugünlerde berraya çok kızıyorum((((( çabuk yeeeee......hareket etme......kanepeye otur yarım saat hiiiçç kıpırdama((((( çok konuşuyorsunnnn.......bi sus bi sussss.....dolabın dağılmış çok dağınıksınnn....vs vs vs 
daha bir çok şeye kızabiliyorum(((( o kadar çok konuşuyor o kadar çok hareket ediyor ve o kadar çok soruyor ki mecbur kalıyorumm.....zaten sabırsız bir anneyim zaten tuhaf bir anneyim....üzüyor bu durum beni....her anne kızar biliyorum her anne kızdığı için üzülür ama bu çok defalar olunca anne dert eder....
ve kendime söz verdim 10 gün kızmak ve bağırmak yok konuşmayı deneyeceğim...bir de çocuk olduğunu hatırlayıp hareket etmesine laf söylemeyeceğim....sonucu burada paylaşacağım inşallah......

ve bugünkü güzel yemeğim.....karnabaharın sulu yemeğini yaptım ilk defa....ama ben hiç yemedim eşime ve kayınpederime yaptım kalan karnabaharla kendime bu fırın yemeğini yaptım ve pek beğendim .....hem pratik hem lezzetli hem de sağlıklı.....bundan daha iyisi profiterol=)

malzemeler ve yapılışı
yarım karnabahar
2 tane kırmızı biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
pul biber karabiber kuru mor reyhan 
yarım limon suyu 
tuz yok baharatlar yokluğunu hissettirmedi bende eklemedim

karnabaharı çiçek çiçek ayırın haşlayın (5 dakika kadar)
biberleri doğrayın az haşlanmış karnabarı fırın kabına alın üzerine baharatları sıvı yağ ve biberi ekleyin 
karıştırın 220 dere fırında kızarana kadar pişirin (yaklaşık yarım saat)
üzerine sarımsaklı yoğurt 
ben fotoğrafladıktan sonra yerken yoğurt miktarını fazlalaştırdım....
dipnot= ilk defa yaptığım karnabahar yemeğini az ve öz beğenen eşim pek beğendi ))yaşasın karnabahar)))

1 Nisan 2014 Salı

kahveli kurabiye

uzun zaman sonra yazacak bir şey bulamıyorum ((( şimdilik direk merak uyandıran tarife geçelim....
yengemin lezzetli masasından sanırım betülün yapımıyla pek güzeldi biraz kuru olduğundan dert yanan betül fırını kapattıktan sonra fırında bekletmesinden dolayı kurumuş olabileceğine karar verdik....lezzet ve görüntü bakımından çok güzeldi.....ortasındaki şekli kürdanla vermiş betül.....

malzemeler ve yapılışı
1 tane yumurta
125 gr margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta
3 tepeleme yemek kaşığı neskafe(1 yemek kaşığı sıcak suda eritin)
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya

yumurta margarin pudra şekeri nişasta kakao ve kahveyi katıp yoğurun 
ardından un kabartma tozu ve vanilya katıp tekrar yoğurun
kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin
yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine oval şekli verip aralıklarla dizin
kurabiyelerin tam ortasına kürdanla bastırın 
önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
afiyetle......
dipnot=bisküvi kıvamında bir kurabiye oluyor........
cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters