8 Haziran 2013 Cumartesi

ağlayan pasta

yağmur son hız yağıyor.....şimşeklerle beraber!!!! hava bir güneşli bir yağmurlu.....öğlen ki hava nerdeeee bu hava nerde ....karşılaştıramam bile....duyumlara göre bu sene yaz çokkkk sıcak olacakmış.....sıcaklar gelmeden bu havaların kıymetini bilelim hep beraber........
nostaljik pasta....tadına bakarken özlediğimi farkettim.....bir zaman pek modaydı=) nerdeyse her oturmada yapılıyordu tiramisu ve ağlayan pasta kanka olmuşlardı=))))unutmuşum ......özlemişim.....
sizde hatırlamak isterseniz.....tarife buyurun.....

malzemeler
3yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz fazlaca sıvı yağ
2 kaşık tere yağ (eritilip soğutulmuş)
2 bardak un
3 kaşık kakao
1 paket vanilya
1 paket kab tozu
yapılışı
kek pişip ılıdıktan sonra ıslatmak için 2 su bardağı süt
soğuyunca üstüne 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp yayıyoruz
en üste de 100 gr. çikolatayı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla benmari usulü eritip döküyoruz
afiyetle.....

dip_not tatlıyı yapıp beni geçmişe götüren Aynur komşuma teşekkürlerimi sunuyorum =))))
dip_not Aynur hanımın anlatımıyla yazdım anlaşılmayan yer yok gibi=) varsa lütfen yorumlardan sorun hiiççççç üşenmeden ayrıntıya geçebilirim.....ama bence anlaşılır....ama bence yorum yazmak için anlaşılmamış diyebilirsiniz hiççççç çekinmeyin=)
saygılar annebal dan.......
berra nın leyra sevgisi=)

7 Haziran 2013 Cuma

fırında kıymalı makarna

haziranda her güne tarif demiştim.....bir eksiyle devam ediyorum(((( dün sadece üşendim....kolay bir tarif ama detaylı .....yazması yapmasından zor olan tariflerden....ama yenesi lezzetlerden.....siz benim uzun uzun anlattığıma bakmayın hazır kavrulmuş kıymanız varken makarna haşlayın beşamel sosla birleştirin ve kaşar ekleyin )) anlaşılası oldu demi.....uzun uzun anlatmaya gerek varmıdır? desem de yemek bloguna uygun bir davranış sergileyelim ve adım adım yazayım.....

malzemeler
1 paket çubuk makarna
iç harcı
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2 tane kırmızı biber
3 tane sivri biber
3 tane domates
yarım demet maydanoz
tuz karabiber kırmızı biber
sosu
1 paket beşamel sos
3/5 su bardak süt
1 kase rendelenmiş kaşar
üzerine 
rendelenmiş kaşar
kıymayı soğanla iyice kavurun biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin domatesleri ekleyin suyunu çekene kadar kavurun baharatlarını ilave edin maydanozu ekleyin karıştırın ve altını kapatın beşamel sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ılıtın makarnayı haşlayın süzün  ılıyan sosu ve rendelenmiş kaşarı makarnayla karıştırın
az yağladığınız borcama karışımın yarısını dökün kıymanın hepsini makarnanız üzerine yayın kalan makarnalı karışımı kıymanın üzerine dökün rendelenmiş kaşarla her tarafını kapatın ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin....
afiyetle.....

5 Haziran 2013 Çarşamba

bülbül konağı

 miracı hissederek yaşamak.....miracın ne olduğunu bilerek yaşamak......bugünümüzü mirac olarak yaşamak.....bundan sonraki günlerimizde miracı unutmamak......yaşayarak....hissederek.....anlamını bilerek....
mirac kandilimizi yaşayalım inşallah .....hayırlı kandiller.....

hüzünlüyüm..... sebebini bilmeden dolan yüreğim ,ne demek ister.....neyin habercisidir de ben anlamam .....ya da anlamak istemem.....ne çok bilinmezlik var ......

günün manasına uygun olarak kandil simidi tarifi vermem gerekirken şerbetli tatlı tarifiyle buradayım.....

malzemeler
hamuru
1 paket margarin eritilmiş
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yumurta( sarısı içine beyazı dışına)
aldığı kadar un
üzerine
biraz ceviz
şerbeti
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
yapılışı
hamur malzemelerini sırasıyla katarak yumuşak bir hamur yapın hamurdan bezeler yapın servis tabağı büyüklüğünde açın çay bardağıyla kesin hamurların ikincisini şişe kapağıyla kesin yumurta akını deliksiz hamura sürün delikli hamuru üzerine kapatın ortasına kııyılmış cevizden koyun (hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın)önceden ısıtılmış fırında pişirin şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.....
umarım anladınız anlamadığınız bişi varsa lütfen yorumlardan sorun anında cevap yazabilirim.....
afiyetle......

4 Haziran 2013 Salı

portakallı kurabiye

türkiye nereye gidiyor ki acep.....gezi parkı diyerek başladılar nerelere geldiler....amaç neydi neye aracı oluyorlar.....kim gerçekten 20 ağaç için sokakta_????
sabah sabah burdayım çünkü berrayla ankara diş bizi bekler.....yollar kalabalık hastane kalabalık bu son randevu .....ha gayret ....erken gideyim erken döneyim inşallah.....

malzemeler
3 tane yumurta oda sıcaklığında
1 tane sana hamur işi oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı şeker
1 tane portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı karbonat
4 su bardağına yakın un
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
üzerine hindistan cevizi
yapılışı
margarin şeker ve portakal kabuğu rendesini mikserle çırpın sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın
yumurtaları tek tek kırın ve çırpmaya devam edin
portakal suyunu karbonatla beraber elenmiş 3 bardak unu ceviz ve üzümleri ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar unu ilave ederek yoğurun unun yoğunluğuna göre unu artırabilirsiniz...hamuru hazırlayınca ceviz  büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin hindistan cevizine batırıp yağladığınız tepsiye dizin
önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıp çatlayana kadar pişirin.....
afiyetle......

3 Haziran 2013 Pazartesi

mercimekli börek

farkında mısınız her gün tarif ekliyorum =)))) farkında deyilseniz bile lütfen fark edin=)))) yorumlardan geçtim her gün  burada olduğumu fark edin yeter...... bu düzen devam edermi bilmem ama etse güzel olur sanki.....arşivim ikiye katlanır.....olmadık tarif kalmaz annebal da.....siz gene aynı yorumsuzlukta devam edersiniz sanırım sizin adınıza değişen bişi yok=)))yola devam.....
songül ablamın sağlıklı tariflerinden biri.....hem sağlıklı hem lezzetli.....ellerine sağlık songül ablam....

malzemeler
1 kg yufka
sosu
2 tane yumurta
1,5 su bard süt
1 su bardağına yakın su
1 su bardağına yakın sıvı yağ
iç harcı
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tane soğan
tuz karabiber kırmızıbiber kimyon
üzerine
1 şişe maden suyu
galeta unu
yapılışı
soğanı iki kaşık sıvı yağ da kavurun haşlanmış mercimekleri ilave edin biraz kavurun baharatlarını ilave edin biraz daha kavurun altını kapatın ılıyınca 1 yufkayı dörde bölün geniş tarafına mercimekli harç tan sıralayın ve gül şekli verin ( arasına hiçbir şey sürmüyorsunuz) tepsiye dizin yumurta süt su ve yağı ayrı bir yerde karıştırın böreklerin üzerine dökün tepsinin üzerini kapatın 1 gece buzdolabında bekletin pişirmeden önce maden suyunu böreklerin üzerine dökün galeta unu serpin üzeri kızarana kadar pişirin ılık ılık servis yapın......
afiyetle....

berra dün mezun oldu) bekle berra yı ilkokul......

2 Haziran 2013 Pazar

balık çorbası

adı güzel deyil kabul ediyorum .....ben bile balık çorbası mı _??? ıyyyy dedim =) ama bir bak bir tat .....zorla bir kaşık aldım veeeee güzeldi...inanamadım balık çorbası nasıl güzel olur ki......şehriye çorbasını anımsatıyordu tadı....bol limonla afiyetle yedik...şaşırtıcı bir durumda tüm çocuklarım da yedi.....eşimin ellerine sağlık .....kendine ait tarifi buraya yazıyorum ....unutmamak adına....
malzemeler
1 somonun yarısı (pulları ayıklanmış ve temizlenmiş)
sıvıyağ ve tere yağ karışımı
1 tane kuru soğan( büyük)
1 tane havuç( büyük)
3 tane domates kabuğu soyulmuş
2 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
1 tane patates
6 diş sarımsak
yarım su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
yapılışı
çok az sıvı yağ ve 1 kaşık tere yağını tencereye alın ince ince doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurun
biberleri ilave edin kavurun rendelenmiş havuç ve patatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayın tüm malzemeyi kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavurun sarımsakları ilave edin  5 su bardağı kaynar su ilave edin 2 taşım kaynayınca balıkları ilave edin biraz kaynatın pirinçleri ilave edin balıklar pişip ayrılana kadar kaynatın ve tuzunu ilave edin su oranını malzemeye göre ayarlayabilirsiniz....
afiyetle.....
dip not eşim balığı doğramamış  bütün parça olarak atmış kaynadıkça parçalanmış!!!! bana ilginç geldi

1 Haziran 2013 Cumartesi

tavuklu salata

mayısı dün bu masayla kapadık=).....haziran gelmiş hoş gelmiş.....bakalım hangi masalarda buluşacağız sıcak yaz günlerinde......
birsel ablanın tüm lezzetleri güzeldi ......sitede olmayan salatayı tadınca beğendim ve hemen arşivime eklemek istedim.....siz de denemek isterseniz buyrun tarif.....
malzemeler
iki tane tavuk göğsü
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt+4çorba kaşığı süzme yoğurt
1 su bard kıyılmış ceviz
tuz
yapılışı
tavuk göğsünü tuzla iyice haşlayın ....suyunu süzün ve didikleyin.....sarımsakları ve yoğurdu ekleyin tuz ve cevizi de ekleyin ve karıştırın servis tabağına alın üzerini cevizle süsleyin.....
ve afiyetle yiyin....

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters