çokkkk koşturmalı bir haftadan selam......günlerin ardından koşmayı sevmiyorum aslında....günler benim ardımdan koşsa mesela=))))) bu zamanın getirdiği bir koşturmaca sanırım ....4 evladımın bu koşturmacadaki yeri yadsınamaz....dünü anlatayım mesela sabah sohbet öğlen ablamda gün akşam yemeğinde misafir ve ardından 4 veya 5 haftadır ertelediğimiz apartman komşularımla bende çay=)))) rutin ev işlerini saymadım fark ettiyseniz=) sanırım bu hızı seviyorum .....sanırım sağlıklı olduğumu hissettiriyor....
ayşemin masasından bi tarif.....bence pek lezizdi.....
kreması
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
tepsinin altına booolca hindistan cevizi
1 paket krem şanti
1 su bard süt
üzerine 2 tane muz(ince dilimlenmiş)
yapılışı
krema malzemelerini karıştırarak kaynatın fırın tepsisini hindistan ceviziyle bulayın krema pişer pişmez bekletmeden dökün ve bir kaşık yardımıyla tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın (krema biraz katı donmadan yapmanız gerek) soğuyunca çırptığınız 1 paket şantiyi üzerine sürün servisten önce muzları küp küp doğrayın kestiğiniz dilimleri spatula yardımıyla ikiye katlayın ......
ayşe masasının resmini beğenmemişti belki bu kolajı beğenir!!!!!!
berranin evdeki rutin hali=)
31 Mayıs 2013 Cuma
28 Mayıs 2013 Salı
ıspanaklı börek
her güne bir tarif demiştik demi!!!!! annebal yoğunluktan istediği bir çok şeyi yapamıyor....ama hala çok mutlu =) çünki sözünde duruyor ve her gün ezberini yapıyor=))) bu benim için mutluluk ....son 10 yılda kaç kez başlayıp yarı yolda bıraktım tahmin edemezsiniz.....tekrarım bittiğindeki yazımı merak ediyorum ve zamanını?????
ferhan ın masasındaki lezzetler yarım kalmış yazmamışım ......hemen ıspanaklı börek tarifini
yazıyorum.....
malzemeler
1 kilo yufka
sosu
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
iç malzemesi
yarım kilo ıspanak
yarım kalıp beyaz peynir
tuz kırmızı biber
ıspanakları güzelce yıkayın ince ince doğrayın 1 kaşık sıvı yağ eklediğiniz teflon tavada harlı ateşte karıştırarak kavurun altını kapatın ılıtın peyniri ve baharatlarını katın karıştırın
yufkayı yarım ay şeklinde kesin sos harcını karıştırın her tarafı ıslanacak şekilde yufkayı sosla ıslatın
kalın tarafına ıspanaklı harç dan sıralayın ve yufkayı sarın tepsiye ister verev ister düz dizin kalan harçtan üzerine sürün susam serpin 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin
afiyetle..........
ferhan ın masasındaki lezzetler yarım kalmış yazmamışım ......hemen ıspanaklı börek tarifini
yazıyorum.....
malzemeler
1 kilo yufka
sosu
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
iç malzemesi
yarım kilo ıspanak
yarım kalıp beyaz peynir
tuz kırmızı biber
ıspanakları güzelce yıkayın ince ince doğrayın 1 kaşık sıvı yağ eklediğiniz teflon tavada harlı ateşte karıştırarak kavurun altını kapatın ılıtın peyniri ve baharatlarını katın karıştırın
yufkayı yarım ay şeklinde kesin sos harcını karıştırın her tarafı ıslanacak şekilde yufkayı sosla ıslatın
kalın tarafına ıspanaklı harç dan sıralayın ve yufkayı sarın tepsiye ister verev ister düz dizin kalan harçtan üzerine sürün susam serpin 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin
afiyetle..........
24 Mayıs 2013 Cuma
halleyli pasta
telefonun fotoğraflar bölümünde en sevdiklerimiz olur demi.....doğal olan budur .......ama benim fotoğraf arşivimde yemek pasta börek arada eşim ve çocukların fotoğrafları var.....şimdi ben en çok pasta ve yemeklerimi seviyorum =))))))zaman ayarlaması yapıp her gün tariflerle burada olmak gerek....her gün tarif ekleyecek kapasitem var=) bir gün o da olur inşallah......
bu hafta sağlıkla uğraştım en ufak bir acaba beni darma duman ediyor((((( kara ciğer enzimlerim sebepsiz bir şekilde yüksek çıktı hemen metastaz mı diye araştırmalara başladım aynı gün doktor ertesi gün ultrason sonuç allah ın izniyle temiz çıktı ......elhamdülillah ....
lütfiye nin farklı sunduğu halleyli pasta asıl tarif büyük borcama yapılıyor.....lütfiye sunumu farklılaştırmak adına kuplarla ikram etti bize.....
malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından az şeker
1 paket toz şanti
ve 3 paket halley
sosu
1 paket dr oetker çikolata sosu
2,5 bardak süt
yapılışı
şanti hariç tüm malzemeleri karıştırın ve kaynatın soğuyunca toz şantiyi ekleyin 5 dakika mikserle çırpın 3 tane halleyi küp küp doğrayın kremanın içine katın borcama dökün önceden hazırladığınız sosu üzerine dökün servisten önce buzdolabında bir gece bekletin
afiyetle........
bu hafta sağlıkla uğraştım en ufak bir acaba beni darma duman ediyor((((( kara ciğer enzimlerim sebepsiz bir şekilde yüksek çıktı hemen metastaz mı diye araştırmalara başladım aynı gün doktor ertesi gün ultrason sonuç allah ın izniyle temiz çıktı ......elhamdülillah ....
lütfiye nin farklı sunduğu halleyli pasta asıl tarif büyük borcama yapılıyor.....lütfiye sunumu farklılaştırmak adına kuplarla ikram etti bize.....
malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından az şeker
1 paket toz şanti
ve 3 paket halley
sosu
1 paket dr oetker çikolata sosu
2,5 bardak süt
yapılışı
şanti hariç tüm malzemeleri karıştırın ve kaynatın soğuyunca toz şantiyi ekleyin 5 dakika mikserle çırpın 3 tane halleyi küp küp doğrayın kremanın içine katın borcama dökün önceden hazırladığınız sosu üzerine dökün servisten önce buzdolabında bir gece bekletin
afiyetle........
20 Mayıs 2013 Pazartesi
tahin helvalı kurabiye
tarif komşum aynur hanıma ait.....görüntüsüne bayıldık......kakaolu puding kurabiyenin içinden fışkırıyor gibiydi....ama asıl tarif te içinde kalması gerekiyormuş=))))) fışkıranda puding deyil helvaymış=))))
helvalı farklı bu tarifi denemek isterseniz buyrun tarif.....
malzemeler
125 gr yumuşak margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı dışına)
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı süt
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kibrit kutusu büyüklüğünde kakaolu sade karışımı tahin helvası
3 yemek kaşığı susam (üzerine)
yapımı
yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı ve akının bir kısmını (Yumurta akından çok az ayırın) pudra şekeri, süt ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine elenmiş unu, kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 20 dk. dinlendirerek dinlenen hamurdan küçük mandalin büyüklüğünde parç alar koparın. Helvayı kesme şekerden biraz daha büyük parçalara ayırıp hamurları avucunuzda incelterek ortalarına helva koyarak üstten büzüp kapatın. Yuvarladığınız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra susama batırıp, kapattığınız kısım alt tarafa gelecek şekilde fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. (arzu ederseniz kurabiyeye farklı bir görünüm kazandırmak için bir top hamuru derin dondurucuya koyarak dondurun. Çıkarıp rendeleyerek yumurta akına buladığınız kurabiyenin üzerine serpiştirin) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin soğuduktan sonra servis edebilirsiniz ......
afiyetle
19 Mayıs 2013 Pazar
Deneme yazısı
Cepten deneme yazısıdır !!!!!!Teknolojik ablam denemiş olmuş.... Bende deneme postu yazıyorum
Gülrana ressammı olsa=))
18 Mayıs 2013 Cumartesi
rokalı salata
haftanın en az üç günü böyle lezzetli masalara otur.....sonrada sağlıklı besleniyorum de....ya da öyle zannet((((( çare bu masalara oturmamaksa tüm eş dostla ilişkiyi kesip ev hayatına devam etmem gerek.....
aslında yapılası yani=))) azıcık özleyelim birbirimizi=) desem de olmuyor olmadı olamadı....bunun bir çözümü varsa lütfen bana da söyleyin ...........
masaya gelirsek her şey o kadar lezzetliydi ki !!!! dişcinin ayşe emeğini sakınmamış annebala özel olsun diye döktürmüş.....biz de emeğe saygı duyduk ve hepsinin tadına baktık afiyetle yedik........
malzemeler
2 bağ roka
2 kase mantar
1 kase mısır
2 tane kırmızı biber
1 kase bezelye
sosu
limon yağ tuz ve sirke
rokaları yıkayın iri iri doğrayın mantarları bütün olarak limonlu ve tuzlu suda haşlayın soğuyunca doğrayın bütün malzemeyi katın ve karıştırın limon sirke ve yağı karıştırın servisten hemen önce üzerine dökün
afiyetle.....
aslında yapılası yani=))) azıcık özleyelim birbirimizi=) desem de olmuyor olmadı olamadı....bunun bir çözümü varsa lütfen bana da söyleyin ...........
masaya gelirsek her şey o kadar lezzetliydi ki !!!! dişcinin ayşe emeğini sakınmamış annebala özel olsun diye döktürmüş.....biz de emeğe saygı duyduk ve hepsinin tadına baktık afiyetle yedik........
2 bağ roka
2 kase mantar
1 kase mısır
2 tane kırmızı biber
1 kase bezelye
sosu
limon yağ tuz ve sirke
rokaları yıkayın iri iri doğrayın mantarları bütün olarak limonlu ve tuzlu suda haşlayın soğuyunca doğrayın bütün malzemeyi katın ve karıştırın limon sirke ve yağı karıştırın servisten hemen önce üzerine dökün
afiyetle.....
14 Mayıs 2013 Salı
köpük kurabiyeler
bu günü süt taşırma günü ilan ediyorum!!!!!! itirazı olan varsa bile sussun =)))) 3 tencere süt ayrı zamanlarda ayrı ayrı taşırılırmı_??? bunun araştırmasını yaptım bugün) ve sonucu açıklıyorum evet taşırılabilir......ocak benden intikam alıyor=)))))) ahhhhh çok da severim temizlemesini ((((( sizi kurabiye tarifiyle baş başa bırakıyorum bana ocak temizlemek kalıyor=))))
tarif vanilya paketinin arkasında lütfiye kabartma tozu olmasa da risk almamak adına azıcık katmış tercih sizin ben tadını beğendim.....
yapılışı
3, 3_5 su bardaşı unu bir kaba alın üzerine 2 yumurta sarısı, 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya ,200 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yarım çay bardağı süt ilave edin ve iyice yoğurun hamuru poşetleyip buzdolabında bir saat bekletin hamuru tekrar yoğurun 2_3 mm kalınlığında açın kurabiye kalıplarıyla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin 2 yumurta akını ayrı bir kapta mikserle 2 dakika çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün 3 yemek kaşığı toz şekeri 1 çay kaşığı tarçınla karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
afiyetle...........
tarif vanilya paketinin arkasında lütfiye kabartma tozu olmasa da risk almamak adına azıcık katmış tercih sizin ben tadını beğendim.....
yapılışı
3, 3_5 su bardaşı unu bir kaba alın üzerine 2 yumurta sarısı, 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya ,200 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yarım çay bardağı süt ilave edin ve iyice yoğurun hamuru poşetleyip buzdolabında bir saat bekletin hamuru tekrar yoğurun 2_3 mm kalınlığında açın kurabiye kalıplarıyla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin 2 yumurta akını ayrı bir kapta mikserle 2 dakika çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün 3 yemek kaşığı toz şekeri 1 çay kaşığı tarçınla karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
afiyetle...........
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters
hit counters