2 Aralık 2009 Çarşamba

mısır unu ekmeği


dumanı üstünde bir tarifle karşınızdayım.......
annem ve halam tarifi isteyince bloga bakın ;))) tarif orda dedim ve ekliyorum
bu lezzetleri evlendikten sonra denedim çünkü eşim giresunlu ve bu tadları çok seviyor
mısır ekmeği karalahana çorbasının yanında olmazsa olmazıdır
ben sıcakken yoğurtla veya ayranla seviyorum.......



kayınvalidem mısır ekmeğini un su ve tuzla yapıyor ve kuzinede pişiriyor
onun lezzetide bambaşka sanırım ona lezzeti veren kuzine fırınında pişmesi....
malzemeler

  • 3 yumurta


  • 1 su bard süt


  • yarım su bard yoğurt


  • yarım su bard sıvıyağ


  • 2 su bard mısırunu


  • yarım su bard beyaz un


  • 1 paket kabartma tozu

  •                                       yapılışı
  1. un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi karıştırın
  2. unu ve kabartma tozunu ilave edin
  3. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ısıtın
afiyet olsun........

9 yorum:

  1. ellerine sağlık anne balım en kısa zamanda bende yapacağım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım bir kere yemiştim tadı çok leziz...

    YanıtlaSil
  3. gerçektende kuzine farklı olur..
    ve mısır ekmeğinin yeride bambaşkadır..
    afiyetler olsun canım.. Bal olsun :)

    YanıtlaSil
  4. benim esimde karadenizli fakat 9 yilda iki kere yaptim;(bu tarifi bugun yapacagim.ben yogurtlu seviyorum;)ebrar

    YanıtlaSil
  5. eşim karadenizli değil. ve bana taze mısır unu verecek bir kayınvalidem yok. marketlerden alınma mısır unu ile yapsam bu tarifi olur mu?

    YanıtlaSil
  6. ;)
    eğer seviyorsanız tabiki olur;)

    YanıtlaSil
  7. misir ekmegini denedim ve cok guzel oldu.cocuklarda begenerek yediler.ebrar

    YanıtlaSil
  8. bu siteyi annem çok seviyor yapan herkesin ellerine sağlık çok teşekkür ederiz =))

    YanıtlaSil
  9. tariflerin hepsine baktım çok güzeldi gerçekten.Annemede söylicem.Bu arada Rabia hocam ben Abdullah Harun Yaşar'ım 11B/TM den katılıyorum.

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters