ve annebala ekleniyor... eğer sizde bu muhteşem üçlüyü seviyorsanız muhakkak yapın sevmıyorsanızda
yapın sevmenize vesile olsun )))))
Malzemeler:
Hamuru:
1 Corba kasigi maya
1 Corba kasigi toz seker
1 Cay kasigi tuz
1/2 Cay bardagi sivi yag
75 g tereyagi (oda sicakliginda, yumusak)
3 Cay bardagi ilik sut
Aldigi kadar un (yaklasik 3 su bardagi)
Ici:1 Su bardagi tahin
1 Su bardagi toz seker
Uzeri:
1 Yumurta sarisi
Cekilmis ceviz veya susam
Yapilisi:
Un, seker, tuz ve mayayi karistirin. Ortasini havuz gibi acip tereyagini, siviyagi ve ilik sutu koyun. Elinize ve kaba yapismayacak hale gelene kadar 5-10 dakika yogurun.Yumusak fakat ele yapismayan bir hamur yapıp en az 1 saat dinlendirin.
Tahinle toz sekeri karistirin.
Hamuru 12 esit parcaya ayirin. 2-3 mm kalinliginda acip tahinli harci surun ve rulo seklinde sarin. Bezelerin hepsini bu sekilde hazirlayip rulolarin ustunu ortun ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra tezgahta ileri-geri yuvarlayarak olabildigince incelterek uzatin. Gul gibi bir ucu etrafinda sarin ve ucunu alta kivirin. Tepsiye dizdiginiz coreklerin ustune yumurta sarisi surun ve robotta cekilmis ceviz, findik veya susam serpin. Onceden isinmis 180 C firinda ustu kizarana kadar 20-30 dakika pisirin. Firindan cikarinca ustune bir havlu veya baska bir tepsi örtün
Hamuru:
1 Corba kasigi maya
1 Corba kasigi toz seker
1 Cay kasigi tuz
1/2 Cay bardagi sivi yag
75 g tereyagi (oda sicakliginda, yumusak)
3 Cay bardagi ilik sut
Aldigi kadar un (yaklasik 3 su bardagi)
Ici:1 Su bardagi tahin
1 Su bardagi toz seker
Uzeri:
1 Yumurta sarisi
Cekilmis ceviz veya susam
Yapilisi:
Un, seker, tuz ve mayayi karistirin. Ortasini havuz gibi acip tereyagini, siviyagi ve ilik sutu koyun. Elinize ve kaba yapismayacak hale gelene kadar 5-10 dakika yogurun.Yumusak fakat ele yapismayan bir hamur yapıp en az 1 saat dinlendirin.
Tahinle toz sekeri karistirin.
Hamuru 12 esit parcaya ayirin. 2-3 mm kalinliginda acip tahinli harci surun ve rulo seklinde sarin. Bezelerin hepsini bu sekilde hazirlayip rulolarin ustunu ortun ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra tezgahta ileri-geri yuvarlayarak olabildigince incelterek uzatin. Gul gibi bir ucu etrafinda sarin ve ucunu alta kivirin. Tepsiye dizdiginiz coreklerin ustune yumurta sarisi surun ve robotta cekilmis ceviz, findik veya susam serpin. Onceden isinmis 180 C firinda ustu kizarana kadar 20-30 dakika pisirin. Firindan cikarinca ustune bir havlu veya baska bir tepsi örtün
Ellerinize sağlık.Tahinli olan herşeyi çok severim.Heleki böyle evde yapılan bir hamurla birleşince ne derecede lezzetli olur yemede yanında yat:)
YanıtlaSilTahim kurabiyeyede hamur işlerinede çok yakışıyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilElinize sağlık ben çok severim tahinli çörekleri harika olmuşlar sevgiler...
YanıtlaSilKüçükken çocuklarım beni severken kendileri neyi seviyorsa sıfat olarak annenin önüne onu eklerlerdi bal annem çikolata annem vs o geldi sitenizin isminden aklıma ellerinize sağlık
YanıtlaSilmasallah,masallah...durdun durdun iyi hizlandin..BEN DE HER GUN KONTROL EDIYOR, NIYE YENI BISEY EKLEMIYO DIYORDUMM,GOZUME CIRIYSUN AFFERUN SAGAAA.....
YanıtlaSilSILA
Muhteşem olmuş:))
YanıtlaSilfff
YanıtlaSilaaaaa gonderdim sonunda yarimda becersem azbucuk oldu oncelikle yukaridaki msj.bana ait deneme sonucu oldu.Veeee offff muhtesem tahinli corek istanbula gittigimde pastahaneden herzaman vazgecemedigim bi tat oooo bide bu ev yapimi olursa hele bide balanne yaparsa daha ne olsun bize yapta gonder ya balanne....
YanıtlaSilbu arada ben ANGEL yukaridaki msj larin sahibesi:))))
YanıtlaSilçokkk güzel gözüküyor bayılıyorum ben buna kursta her hafta alıp yada yapıp yeriz arkadaşlarla ben bir de buna ilave olarak haşhaş katıyorum süper oluyor elinize sağlık
YanıtlaSil10 yorum sayisini gorunce sok oldum. normalde 1 2 veya 3 4 kadar biriken yorumlar olurdu. hemen bu sayiyi yukseltmek icin bi hirs geldi. Sila sanada burdan bi merhaba diyim. telefonu kaldirip merhaba demek daha zor gibi. pardon kac zamandir gorusemiyoruz, ben seni ariycam, belki yakinda sandigindan da yakin bi zamanda gorusebiliriz. Bal anne seni seviyoruz.
YanıtlaSilHemde cooook
ellerine saglik iyiki varsin, ilham kaynagimiz
ellerine sağlık sevgili Annebal,
YanıtlaSiltahin heryere yakışan bir lezzet birde bizim evde sevilse:)
ahha hh:)
sevgiler..
aysecigim ,napalim bu platformdan gorusebiliyoruz ancak....bak bi goruselim, guzel haberlerim var.... bal anne....duramiyorum ya....
YanıtlaSilsu benim salatayi yazmadin hala...
istek yaptigim yorum da cikmamis ama..ben tekrarliyim,, sende yedigim brokoi ve havuclu salata...ben brokoli ve havucu sevmem pek ama cok guzeldi. sosundan midir acaba? .. sen hep sevgi katarsin ya soslarken... neyse diger malzemeyi de bi yaziverrr, lutfen...Ayrica aksama senin sulu kofteyi yapicam ... yorumu da eklerim insallah..
SILA
sevgılı blogarkadaslarım
YanıtlaSilve sevgılı canarkadaslarım )))))
bende hayretler ıcerısındeyım
ama yorumlarınız benı mutlu edıyor
her seyıcın tsklerr
Masallah masallah Allah sevgi eksik etmesin mutluluk daim olsun hayatinda hep BAL tadinda olsun yasaminiz...
YanıtlaSilingiltereye yeniden gelsen canli canli yapsan su tariflerini ve gul yuzunu gorsek yine...:)
hepsi gibi bu tarifte harika ve pratik gorunuyo...mmm
devamini hevesle bekliyorum sevgilerimle DILAY
Çok güzel gözüküyor elinize sağlık
YanıtlaSilhayatım harika bi lezzet kime ikram ettiysem super ovguler aldımmm...yaparkende hep yardım ettin yalnız nasıl yapcam bilmiyorum....tekrar ellerine saglık...
YanıtlaSilnasıl lezzetli bir blog.maşşşalllah balannenin marifetlerine.izlmeye aldım leizi mutfağını.üstelik tahinli çöreğini de bir deneyeyim istiyorum.nefis görünüyor o da.ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilmintiden sevgiler:)