son zamanlarda yaptığım en güzel reçel......geçen sene yaptığımda ayvaları şekere yatırmıştım reçel dediğin bir gece beklemeliydi şeker de !!!!.......ama sonuç çok iç açıcı olmamıştı (((( ayvalar sert kalmıştı....bu sene tam reçel gibi oldu .....gülrana yerken aaa ayvalar yumuşak dedi=))) velhasıl güzel olan ayva reçelini ilerde tekraren yapmak istediğimde tarif aramamak için not alıyorum siz de denemek isterseniz buyurun tarif......
malzemeler ve yapılışı
5 tane orta boy ayva
4 su bard şeker
5 su bard su
1 tane karanfil
dilerseniz ayva çekirdekleri (rengi için)
ayvaları soymadan çekirdeklerini çıkarın istediğiniz büyüklükte doğrayın çekirdeklerini karanfili ve suyunu ekleyin ayvalar yumuşayana kadar haşlayın yaklaşık 20 dakika şekeri ekleyin ve kıvama gelene kadar pişirin ben yaklaşık orta hararetli ateşte 2 saat pişirdim
afiyetle......
notlar-kabukların soyulmaması kıvam içinmiş tereddüt etmiştim ama gerek yokmuş güzel oldu
çekirdekleri, renginin biraz daha koyu olması için ben 2 ayvanın çekirdeğini koydum
ben de çok seviyorum ayva reçelini
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım
afiyet bal olsun
Bizde en çok yapılan reçel ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHmmm süper görünüyo bayılırım bu reçele ellerine sağlık ablacım hemen deneyeceğim (zehra)
YanıtlaSilben de niyetlendim bu sene yapacağım nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
yediğimiz en güzel ayva reçeli eşim iki kahvaltıda bitirdi çilek reçelini solda sıfır bıraktı
YanıtlaSilellerine sağlık ablam