2 Mart 2013 Cumartesi

tırtıl kurabiye

yıllarca kurabiye yemedim ya acısını şimdi çıkarıyorum =) tüm kurabiyeleri çok seviyorum.....her. menüye de yakıştığını düşünüyorum.....salatasız menü olmaz ya.....benim için artık kurabiyesiz menüde olmuyor....
denemek isterseniz buyrun tarif......
 malzemeler
125 gr.oda sıcaklığında margarin
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı sirke
1 paket  kabartma tozu
5.5 su bardağı na yakın un
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
 bir paket  bitter çikolata
kurabiyeleri yapıştırmak için dilediğiniz bir marmelat
yapılışı
Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini yumurtalarla birlikte çırpın.Üzerine sıvı yağ pudra şekeri ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın  un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 10 dakika dinlendirdikten sonra krema torbasının ucuna geniş dişli uç yerleştirip hamuru krema torbasına alın ve pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklarla 5-6 cm.uzunluğunda sıkın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin marmelatı kurabiyeye sürün hemen ikinci kurabiyeyi kapatın çikolatayı benmari usulü eritin kurabiyelerin bir ucunu önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.
 afiyetle......

2 yorum:

  1. Canım annebal ellerine sağlık .Uzun zamandır yapmadığım tırtıl kurabiyeyi aklıma getirttin sağol çok güzel görünüyor senin tırtıl kurabiyelrin ,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Görüntü çok güzel canım,ellerine sağlık,çok teşekkürler güzel tarifin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/trtl-kurabiye.html yayında,gene beklerim,selamlar :)

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters