4 Eylül 2013 Çarşamba

yoğurtlu patlıcan salatası

eylülden selamlar....sonbahar bana hüznü hatırlatır.....sanırım herkes bu duyguları yaşar .....yemyeşil ağaçların yapraklarının sararması ......yakan güneşin griye döönmesi......savurup duran rüzgarın kararsızlığı.....eskiden sevmezdim hep yaz olsun gönlüme açan güneş her yerde olsun isterdim.....artık büyüdüm sanırım sonbaharı da seviyorum sonbaharın güzelliklerini de görebiliyorum .....bu büyümek mi yaşlanmak mı bilmiyorum ama hangisiyse iyiki büyüyorum ya da iyi ki yaşlanıyorum....sonbaharı sevmek de güzelmiş.......
başlangıç yazımı tekrar okudum ve gülümsedim)))) hiç böyle bir başlangıçla başlayacağımı bilmeden dokundum klavyeye ve bunlar döküldü....insan kendi içindekileri hissetmezmi!!!! annebal hissetmez okuyunca anlar ve tebessüm eder)))))

bugünkü kop kolay bir salata emeksiz 5 dakika olan ve yanında poaç ve sıcak çayla muhteşem giden bir salata...ablamdan kendi uydurmuş=) az önce telefonda tarifi anlatsana dediğimde 'annebalın benden tarif alması büyük bir onur dedi ve keyifle anlattı)

1 kavanoz közlenmiş patlıcan (bimden ve tadı muhteşem)
3 tane kırmızı biber
1 kaşık mayonez
1 kase yoğurt
sıvı yağ
tuz karabiber

kırmızı biberleri kare kare doğrayın 2kaşık sıvı yağda tavada kısık ateşte kavurun kavrulunca 1kavanoz közlenmiş patlıcanı tavaya dökün içindeki sarımsakları çıkarın tavada kısık ateşte 10 dak kavurun ılıyınca yoğut mayonez ve tuz karışımıyla karıştırın
afiyetle......

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefis görünüyor...Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloğumu severek okuduğunuzu bilmek çok güzel....ben de sizi ziyaret ettim .....ankaradan sevgiler....

      Sil
  2. en sevdigim mevsimdir sonbahar.bende nedense yazı hiç sevemedim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yıllar geçtikçe daha çok seviyorum....teşekkürler eylem....

      Sil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters