30 Eylül 2013 Pazartesi

Nohut salatası



Akşam nette gezinirken rastladığım tarif lezzet açısından masadaki herkesten tam puan alıp birincilikle bitirdi;)))))))) masadaki herkes ilk defa yedi ve çokkkkk beğendi... Netteki her tarife güvenmiyorum ....özellikle kurabiyeler ,çoğu zaman hüsranla açılmıştır fırının kapağı;((( ama bugünkü lezzet 10 üzerinden 100 aldı;)))) her tarifin harcı değildir bu puanı almak;))) kolay pratik denenmemiş bir tarif arıyorsanız tam sizlik......
Malzemeler ve Yapılışı
2 kase haşlanmış nohut
2 tane kabak küp küp doğrayın
2 tane kırmızı biber ince doğrayın 
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Bir tutam yaş nane
Tuz, kırmızı tozbiber
Nar ekşisi ve sıvıyağ
Tavaya 1 kaşık sıvıyağ koyun yüksek ateşte kabakla biberleri beraber soteleyin yaklaşık 6-7 dakika biraz ılıyınca servis kabına alın haşlanmış nohutları ilave edin yeşillikleri tuz yağ ve nar ekşisini ilave edin    Karıştırın domatesle süsleyin..... 
Dipnot;eğer buzlukta haşlanmış nohut varsa yapımı 10 dakika.....
Afiyetle......


29 Eylül 2013 Pazar

Mutlu sağlıklı seneler senammmm



Canımmmm kızım ...... Bugün sena mın doğum günü..... Mahsun prensesim..... Seni o kadar çok seviyorum ki ...... O kocaman gözlerin varya çoğu zaman onlar konuşur dudakların söylemesede gözlerin haykırır ..... Hep mahsun kalırmısın bilmem ama senin her halini seviyorum bunu bil ve hisset annesinin gülü...... 10 yaşın bitti11. Yılında güzel huzurlu ve sağlıklı yaşa kocaman gözlerin hep sevgiyle mutlulukla parlasın inşallah.....

22 Eylül 2013 Pazar

Fırında kolay tavuk;)

 Akşam yemeklerimizi fotoğraflamakta hala zorlanıyorum;( iki ara bi dere yiyoruz ve ben karnım doymuşken bir anda" gene fotoğrafını çekemedim diye hayıflanıyorum " çoğu zaman.......      Tavuğun hangi çeşidini yapsam diye düşünürken bütün tavukla yaptığım bu tarif geldi aklıma iyiki gelmiş çok güzel oldu hem kolay hem lezzetli ;))) Gülrana yedikten sonra "hep böyle yap bence " dedi.....
Malzemeler ve yapılışı
Yarım tavuk ( kemikli parça parça ayrılmış)
2 tane patates
1 tane havuç
1 tane soğan 
Tuz karabiber kırmızı biber
Patates havuç ve soğanı doğrayın fırın poşetine koyun baharatları 1 kaşık sıvıyağla çırpın tavukları bu sosla harmanlayın... Fırın poşetine ilave edin poşeti sıkıca kapatın 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin biraz kızarmasını istiyorsanız  piştikten sonra poşeti fırın tepsisine dökün 5 dakıka daha pişirin..... Afiyetle

18 Eylül 2013 Çarşamba

Hayat;)

Hayat sürprizlerle dolu..... Sürpriz demek belki yanlış Allah'ın bize lütfettiği güzellikler ve nasiplerle dolu..... 2013-2014 eğitim yılı ve ben pınar Koleji'nde Kur'an dersi hocasıyım:))))) hayatımdaki bu güzelliği sessiz sedasız olan sizlerle paylaşmamak olmazdı;)))) konuşmasanız bile beni okuduğunuzu biliyorum;)))) sessizliğinize beni bile alıştırdınız helal size;)))) velhasıl Kur'an öğretmek kuranla hemhal olmak bana her zaman iyi gelmiştir Rabbim muvaffak olmayı nasip etsin......
Ve kış gelmeden bal ailesinin dün akşam yemeği;) ben tavuk haşlama yapacakken hamsileri görüp dayanamamış almış eşim.....tavuk haşlama bugüne bırakıldı ve 1 tava hamsi yanında salatayla afiyetle yenildi.... Ben hamsiyi daha doğrusu balığı kar yağarken severim(konumuzla alakası yok ama arabaşınıda kar yağarken severim) ama dün kar yağmazkende yemeyi sevdim;)))))) 
Yapımı çok basit olan hamsi tavayı yapmak isterseniz yarım kilo temizlenmiş hamsiyi 3-4 çorba kaşığı Mısır unu ve Tuzla harmanlayın hamsi tavasında sıvı yağla arkalı önlü kızartın.....afiyetle
Önemli not: kızartırken muhakkak sıvı yağ kullanın tabii çıtır çıtır ve lezzetli olmasını istiyorsanız 


Bugün kü tarif haber ağırlıklı bir yazı oldu;))) son haberimizde Mehmet keremden dünyaya teşrif edeli 23 gün oldu .....o kadar minik ama bir o kadarda erkek;))) şimdilik koklamaya gidiyoruz ve ben hariç sohbetteki herkesin bebek özlediğini farkediyoruz ..... sohbet arkaşımız aynı zamanda komşum Sultan'ın bebeği bugün sohbetçek onu görmeye gittik .....hayırlı sağlıklı ve huzurlu bir hayat  diledik..... Pasta da ince düşünceli arkadaşımız Zehra'dan;) Zehra hep bizimle ol hep ince düşünceli ol;)))))

14 Eylül 2013 Cumartesi

Avcı böreği- yalancı içli köfte

Çarşambaki kardeşim Ayşe ve Arzu arkadaşına teşekkür ederek başlamak istiyorum ...... Bana sonsuz güveniniz beni mutlu etti;)))) tarif için hala beklediğinizi duyunca utandım:(((( çünkü Ayşe arkadaşım tarifi istiyor foto var tarif yok dediğinde ben nete bakın tarif vardır dedim... Pc hala sorunlu tarif yazmak eğlence olmaktan çıktı.....ben onlara çıkar yol olarak neti göstermiştim Ayşe'nin son mesajı ~netteki tarifleri deyil senin tarifini senin lezzetini istiyoruz;)))))))bu söz herşeye değer;) teşekkürler Ayşe ve arkadaşı sevgili Arzu ;))))ben binbir zorlukla tarifi yazıyorum sizde lütfen binbir kolaylıkla nasıl olduğuna dair yorum yazın;)))) Ankara'dan Çarşamba ya kocaman sevgiler...... 
İç malzemesi 
250 gr kıyma
1 tane büyük kuru soğan
2  çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kaynar su
Yarım çorba kaşığı salça( biber)
Yarım demet maydanoz 
Tuz karabiber kırmızı biber
Dilerseniz 1 tatlı kaşığı kimyon 
Yufkalara sürmek için 
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Sardıktan sonra bulamak için
2 tane yumurta( çırpılmış)
Galeta unu
yapılışı: 
İnce bulgurun üzerine sıcak suyu döküp, üzerini kapatın soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun Salçayı ekleyip karıştırın kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun Bulgur, cevizi  ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurun. Doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sos malzemelerini bir kasede karıştırarak hazırlayın. Yufkanın birini tezgaha serin. Sos malzemesinden her tarafına eşit olarak sürün yufkayı 6 eşit parçaya bölün ( sigara böreği gibi)Bulgurlu kıymalı harçtan paylaştırın. Sigara böreğinden biraz daha yayvan şekil vererek sarın Çırpılmış yumurtaya batırıp, galete ununa bulayın. Yağlı kağıt serin fırın tepsisine dizin 180 derece fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirin Sıcak servis edin afiyetle.........

12 Eylül 2013 Perşembe

Kolay sufle

artık mutfakta herşey çok kolay haberiniz olsun......annebal olarak ben üzerime düşen görevi yapıyorum haberiniz yoksa haberdar ediyorum.....ben gibi tatlı sevenlerdenseniz..... ben gibi herşeyi çarcabuk hazırlayıp tüketenlerdenseniz......ben gibi misafiriniz aniden haberli habersiz geliyorsa......ben gibi 4 çocuğunuz varsa hepside tatlı seviyorsa=)))))) bu ben gibiler uzar gider......anlatmak istediğim hem leziz hem ucuz hem pratik bir lezzet .....ondandır bu kadar çok kelime üretip evirip çeviriyorum.....iyi anlayın ve merak edip bu lezzeti tadın...niye bu kadar istiyorsam onu da bilmiyorum....annebal olarak sorumluluk hissiyatım çok fazla sanırsam =)))))))
şimdi tarifi veriyorum=))))) 
en yakın bim e gidiyorsunuz buzluk bölümüne geçiyorsunuz pastalar bölümünü buluyorsunuz=))))) ikili pakette çikolatalı sufle alıyorsunuz.......fiatını da belirteyim 2.95 liracık ödeyip evin yolunu tutuyorsunuz....fırını 200 derece ısıtıyorsunuz fırın ısınınca 12 dakika pişiriyorsunuz ......ve sımsıcak sufleniz hazır....annnebal gururla sunar deyip işi abartıyorum ben çok sevdim siz de sevin ....
önemli not= yanında muhakkak sütlü dondurmayla servis yapınız.........
afiyetle..........

9 Eylül 2013 Pazartesi

kremalı güllaç

berra okula başladı ....ilk okul günümüz...dün heyecandan uyuyamadı.......bundan önce3 çocuğum olmasa her çocuk böyle diycem ama deyil biliyorum.....çanta aldırmak için 1 aydır bizi avmlere götürmeye çalışıyor =) bir hafta önce de resim defterine çok ehemmiyet veriyordu.....1. sınıfa başlayan çocuk bunları niye dert eder ve ya düşünür....hele ki benim gibi hiç bir şeyi düşünmeyen annesi varsa ....itiraf ediyorum çocuğum bana hiç çekmemiş=)))) ben gelişi güzel yaşarım hiç bir şeyi önceden planlamam planlayamam.....mesela ailem 1 sene sonrası için tatil ayarlıyordu bana da sordular katılırmısın diye bi düşündüm kim öle kim kala....ne olacağımız belli deyilken 1 sene sonrasına plan yapmak bana imkansız geliyor.....ki ben 1 hafta sonrasına bile plan yapamam söz verirken de inşallah katılabilirim bir sorun çıkmazsa derim......neyse efem 2013 2014 eğitim yılımız hayırlı olsun.......

bugünkü tarif enfes .....teyzemin kızı gül yapmış adına yakışan bir tatlı olmuş......kremalı güllaç.....şöle bir nete baktım daha önce yapılmış ve beğenilmiş ben ilk defa yedim ve çok beğendim.....siz de denemek isterseniz buyrun tarif.....

malzemeler
250 gr güllaç
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağına yakın şeker
1 paket beyaz çikolata
1 su bard süt+1 paket krem şanti
ayrıca güllaçları ıslatmak için
3,5su bardağı süt
1,5su bardağı şeker

yapılışı
güllaçları ıslatmak için şekeri ve sütü kaynatın ılısın
krema için yumurta 1 kg süt un ve şekeri karıştırarak pişirin soğuyunca 1 bardak sütle çırptığınız şantiyi
soğuyan kremaya ilave edin sıra tepsiye dizerek şekillendirmeye geldi güllaç yapraklarını ılıyan sütlü şerbete batırarak dikdörtgen borcama dizin 6 kat yaprağı tepsiye göre dizin isterseniz aralarına ince çekilmiş fındık veya ceviz koyabilirsiniz kremanın yarısını güllaçların üstüne dökün 3 kat güllaç yaprağını kremanın üzerine sütlü karışımdan ıslatarak dizin kremanın kalanını sürün kalan 3 veya 4 yaprağıda ıslatarak tepsiye dizin....muhakkak bir gece bekletin...veya en az 6 saat...servisten hemen önce çilek le süsleyin afiyetle............
çilek jölesi yapıp çilekleri jöleye batırıp dizerseniz sunum daha gösterişli olabilir.....kalan jöleyide pastanın üzerinde gezdirebilirsiniz........

4 Eylül 2013 Çarşamba

yoğurtlu patlıcan salatası

eylülden selamlar....sonbahar bana hüznü hatırlatır.....sanırım herkes bu duyguları yaşar .....yemyeşil ağaçların yapraklarının sararması ......yakan güneşin griye döönmesi......savurup duran rüzgarın kararsızlığı.....eskiden sevmezdim hep yaz olsun gönlüme açan güneş her yerde olsun isterdim.....artık büyüdüm sanırım sonbaharı da seviyorum sonbaharın güzelliklerini de görebiliyorum .....bu büyümek mi yaşlanmak mı bilmiyorum ama hangisiyse iyiki büyüyorum ya da iyi ki yaşlanıyorum....sonbaharı sevmek de güzelmiş.......
başlangıç yazımı tekrar okudum ve gülümsedim)))) hiç böyle bir başlangıçla başlayacağımı bilmeden dokundum klavyeye ve bunlar döküldü....insan kendi içindekileri hissetmezmi!!!! annebal hissetmez okuyunca anlar ve tebessüm eder)))))

bugünkü kop kolay bir salata emeksiz 5 dakika olan ve yanında poaç ve sıcak çayla muhteşem giden bir salata...ablamdan kendi uydurmuş=) az önce telefonda tarifi anlatsana dediğimde 'annebalın benden tarif alması büyük bir onur dedi ve keyifle anlattı)

1 kavanoz közlenmiş patlıcan (bimden ve tadı muhteşem)
3 tane kırmızı biber
1 kaşık mayonez
1 kase yoğurt
sıvı yağ
tuz karabiber

kırmızı biberleri kare kare doğrayın 2kaşık sıvı yağda tavada kısık ateşte kavurun kavrulunca 1kavanoz közlenmiş patlıcanı tavaya dökün içindeki sarımsakları çıkarın tavada kısık ateşte 10 dak kavurun ılıyınca yoğut mayonez ve tuz karışımıyla karıştırın
afiyetle......

1 Eylül 2013 Pazar

Midye böreği


Kelebek pastanın nasıl şekillendireceğiizi yazmadan yazıyı bitirmişim ;)) ve şu an düzeltemiyorum;( pc izin vermiyor..... Aslında çok basit normal yuvarlak kek kalıbını boyuna kesip ters çeviriyorsunuz ..... Yazıyla anlaşılması zor sanki.... En yakın zamanda yapım aşamasınıda fotoğraflayarak yapmam gerek..... Bugünkü tarif bloglarda çoğu kez denenmiş ve yapılmış..... Görüntüsünü çok seviyorum kardeşim Sümeyye iç harcını tavukla yapmıştı ve çok guzel olmuştu ben peynirlisini yaptım bir sonraki iç harcı kesinlikle tavukla olacak........                                                                                                                                             Malzemeler 
 1 kg yufka
2 su bardağına yakın süt
1su bardağına yakın sıvı yağ
İç malzemesi
1kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine 
1yumurta sarısı
Yapılışı
Fotoğraflarda ayrıntılarıyla görüntülemeye çalıştım anlatması yapmasından daha zor;(  süt ve yağı karıştırın yufkaya bolca sürün(ben çıtır sevmediğim için bolca sürüyorum) yufkayı 4e bölün ve resimlere bakarak aşama aşama yapın;))))) inanın kelime bulamadım anlatmaya fotolarda anlamadığınız bir yer olursa lütfen yorumlardan sorun anında cevaplarım;))))) 1yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.......afiyetle......

fıstıklı kelebek pasta


bu pastanın hikayesi uzun.....ben tarifi yazıp yazmama arasında kararsız kaldım.......yazmamaın en önemli sebebi bu tarifi muhakkak yapma isteği ve blog sahibi olma sorumluluğum......
3 yaşında ikizlerin olacak ....aynı zamanda 2.ci üniversiteni okuyacaksın ve bebek görmeye giderken bu pastayı yapıp getireceksin......sevgili hatice yapıyor bütün bunları....önünde saygıyla eğiliyorum.....haa unutmadan bir gün öncede şehir dışında olacaksın .....gerçekten tadı v görüntüsü mükemmeldi....yapılası bir tarif...az biraz zor ama değer.....kararısız kaldım dedimya sanırım sebebi çekememezlik ....itiraf ediyorum bu kadar marifetli değilim.....blog sahibiyim ama daha böyle pasta yapmışlığım yok(((( bundan böyle eften püften tarifler olsun bloğumun adı ne dersiniz?????
kardeşim fatmanurun üniden arkadaşı sevgili hatice canik bu güzel tarif için teşekkür ediyorum sevgili okur da minnettar kalacak sana yapıp yedikten sonra tabiiii=)))))

keki
8 yumurta
225 gr şeker
80 ml sıvı (süt veya su)
1 paket vanilya
200 gr un (kakaolu yapcaksanız 175 gr un 50 gr kakao)

yumurtaların beyazını sarısını ayırın şekerin yarısını beyaza yarısını sarıya ilave edin önce beyazını 6-7 dakika çırpın traş köpüğü kıvamında olsun (bu tanımı ilk defa duydum )hafif katı olcak yani sonra sarısını çırpın ssıvıyı ilave et un ve vanilyayı ele 3 farklı malzemeyi birleştir havalandırarak karıştır iyice karışsana kadar allttan yukarıya doğru (çırpmadan karıştır) 170 derece önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt ve büyük kelepçeli kalıpta pişir
tamamen soğuyunca keki 3 e böl
kreması
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağınsan az şeker
1 yumurta sarısı
karıştırarak kaynatın mikserle çırpın soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı şam fıstığı çekilmiş...
kekin iki katına hazırladığınız kremadan sürün üzerini krem şantiyle süsleyin.....
afiyetle......
cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters