11 Ekim 2012 Perşembe

zeytinli açma

ankara bir günde sonbaharı atlayıp kış mevsimine girdi ......bir günde=))) bugün güneş doğmadı hep bulutlu ve griydi hava(( aynı londra ....ve tüm ara sokaklar çamur içinde çünkü aylardır süren kaldırım çalışmaları var (((( çamurlu ve yağmurluydu bugün ankara..........
bu havaya rağmen sıcacık zeytinli açma yapmak isterseniz tarif annebal dan......

malzemeler
2,5 su bard ılık süt
1 su bard sıvı yağ
1 su bard yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 kase çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 tane yaş maya

sütü mayayı ve şekeri karıştır  iki dakika beklet yağı ve yoğurdu ilave edin karıştırın 
tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın zeytinleri ilave edip şekil verin
1 saat tepside mayalansın yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin...
afiyet olsun.....


10 Ekim 2012 Çarşamba

fındıklı kurabiye

bu yazıyı yazmakkk çok zor olduu pes ettim 2 saat sonra tekrar deniyorum pc veya bağlantı müsaade ederse tarifim sizlere ulaşacak.....

Yaş otuz beş yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.
Delikanlı çağımızdaki cevher,
Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
Gözünün yaşına bakmadan gider


Neylersin ölüm herkesin başında,
Uyudun uyanamadın olacak.
Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında
Bir namazlık saltanatın olacak,
Taht misâli o musalla taşında.

şair bu şiiri bugün için bana yazmış.....bugün yolun yarısı demişler.....ömrün ortası mı sonu mu bilemeyiz tabi....ama şimdilik buralardayız.....tarif de doğum günü pastası yerine geçsin.....

malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1çay bard sıvı yağ
1 su bard hindistan cevizi
1 su bard pudra şekeri
1 yumurta (beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzerine kıyılmış fındık

fındık ve yumurtanın beyazı hariç malzemeleri karıştırarak hamur yapın ceviz büyüklüğünde yuvarlayınn yumurtanın beyazına batırın sonra fındığa batırın yağlanmış tepside 180 derecede pişirin ılıyınca pudra şekeri serpin ve şekersiz çayın yanında zevkle tadına bakın......

afiyetle.........

8 Ekim 2012 Pazartesi

açma

hafta sonu dayımın kızı betül deydik masada ki her şey çok güzeldi açma tarifi teyzemden ben daha önce yemiştim ama foto olmadığından yazamadım tülay teyzemin tarifini sevgili kuzen pek güzel yapmıştı aynıı halası=))) tatlı köstebek pastaydı aaaa dedim siteden demi.....yok dedi anlamıyorum yazdıklarını(((( daha yeni gelin ya anne evinde yapmamış ya her şeyi ölçülü istermiş.....üzüldüm =))) bana göre açıklayıcı yazdığımı belirttim...yorum yazmadıkları için gene ahhh edip durdum =) yorumsuzluk kaderim değişmeyecek sanırsam.....
tarifi PDÇS 76 etkinliğine ev sahibeliği yapan  www.fusununmutfagi.blogspot.com  gönderiyorum.....


malzemeler
2 su bardağı süt
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı şeker
3lü malzemeyi karıştırın
üzerine 1 çorba kaşığı un serp
üzerini kapatıp 15 dakika bekle
un kabarsın
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz hepsini karıştır
6 su bardağına yakın un
yoğur 10 dakika beklet sonra unla tekrar yoğur
6 yumak yap üzerini kapat 10 dak beklet
yumakları servis tabağından büyük aç tereyağı ile yağla
6 ya böl ay şekli ver üzerine iki yumurta sarısı susam ve çörek otu sür
180 derece ısıtılmış fırında pişirin
afiyetle......

1 Ekim 2012 Pazartesi

domatesli bulgur pilavı

bu ikiliye hayır diyebilen var mıdır=))) bulgurun her halini severim....yanında turşuyla.... ayranla.... hatta çıtır çıtır ekmekle.....bence masada çorbaya ve ana yemeğe gerek yoktur....kendisi hem çorba olur hem ana yemek=)))) 10 dakikada yapılabilen yarım saatte hazır olan bu lezzet her daim baş tacımız....

malzemeler
1,5 su bard bulgur
1 tane kuru soğan
5 tane sivri biber
2 tane domates
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz karabiber kırmızıbiber
2,5 su bard su

yapılışı
yağı tencereye atın doğradığınız soğanları ilave edin kavurun ardından biberleri kavurun domatesi ilave edin kaynayınca bulgurları ilave edin yaklaşık beş dakika kavurun baharatlarını ilave edin sıcak suyu ilave edin kısık ateşte 15 dak pişirin
afiyetle

25 Eylül 2012 Salı

kolay poaça

mutfakla ilgili olan herkesin bildiği yaptığı lezzetli bir tarif....yapılması için alışverişe gerek yoktur evdeki malzemelerle hemen yapılır...mayalanmasına gerek yoktur...hamur yap şekil ver pişir ve afiyetle ye.....bu kadar kolay olmasının yanı sıra lezzetlidir de.....
tarifi 76.porselen demlik çay saati etkinliğine  ev sahipliği yapan www.fusununmutfagi.blogspot.com a gönderiyorum...

malzemeler
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bard yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

üzerine
yumurta sarısı
çörek otu
arasına
peynir
maydanoz

 geçen hafta sonu kızılcahamam gezisinden bir kare hamak için kavga etmiş ve sonuçta uzlaşamamış iki arkadaş=))) ali kemal ve berra


17 Eylül 2012 Pazartesi

tahinli kolay kurabiye

ve tatil bitti.....büyük gün geldi....bal ailesinin eğitim dönemi başladı.....oğlum lise ye başladı....gülrana lise3....sena ilkokul4 ve berra halaa benimle ...onun okulunu bu hafta ayarlarım inşallah.... bu sabah servis şoförü gibi hissettim....   hepsinin okulu ayrı ayrı olunca öle oldu ........bu haftayı böle geçirecegiz.....sonrası Allah kerim.......
veee kolay kurabiye tarifine geçelim....

malzemeler
1 su bard tahin
1 su bard pudra şekeri
1 su bard sıvı yağ
1 su bard kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri

malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın önceden ıstılmış fırında pişirin  soğuyunca pudra şekeri serpin....
afiyetle.....

7 Eylül 2012 Cuma

buzluk böreği

aslında canım yazmak istemiyor....ama telefonla acil tarif istenince yazmak zorunda kaldım....
şehitlerimizin haberlerini okurken ölümün her an yanımızda olduğunu bir kez daha hissettim.....
tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyorum.....elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor........
malzemeler
1 paket yaşmaya
1 su bard süt
1 su bard sıvı yağ (ılık)
4 yumurta (2sinin sarısı üzerine)
un
tuz
katlara sürmek için
yarım paket margarin
1 çay bard sıvı yağ
 malzemeleri  sırasıyla karıştırarak hamur yapın hamuru 25 bezeye ayırın 5er 5er ayırın aralarına mısır nişastası serperek servis tabağı büyüklüğünde  açın açınca sıvı yağ ve margarin karışımını bolca sürün
yağlanmış ve 5 kat olmuş hamurların üzerine patatesli iç harcını ekleyip rulo yapın (rulo yaparken hafif sündürün)ruloyu eşit aralıklarla kesin tepsiye dizin 5 rulo yu da bu sekilde bitirin üzerlerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında pişirin
iç malzemesi
haşlanmış 6 tane patates
2 tane soğan
tuz karabiber kırmızı biber
maydanoz
patatesleri haşladıktan sonra ezin yağlanmış tavada soğanları sote edin patatesleri ilave edin 10 dak kavurun
baharatları maydanozu ve tuzunu ilave edin ılımaya bırakın

not bu tarifin en güzel yani buzluğa atıp servis zamanı ısıtıp masaya getirmek....

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters