yapmasınıda yemesinide severim
ve bilirimki profiterole hayır diyebilen kimse
yok denecek kadar azdır
o da zaten tatlı sevmiyordur ........
dışarda yediklerimiz asla evdeki tadı vermiyor
onun için muhakkak bizim mutfakta pişenler arasındadır ;)
şu hamuru
- 1 büyük su bard su
- 125 gr margarin
- 1 büyük su bard un
- 4 yumurta
- 1 fiske tuz
- 3,5 bardak süt
- 3 çorba kaşığı un (tepeleme)
- 7 çorba kaşığı şeker
- vanilin
- 1 paket kakaolu puding
- 3 su bardağı süt
suyu kaynatın margarini ekleyin bir taşım kaynasın tuzu ve unu ekleyin hızlı hızlı karıştırın
5 dak kısık ateşte pişirin ılımaya bırakın bu arada dolgu kremasını hazırlayın vanilin hariç bütün malzemeyi
karıştşın kaynatın vanilini ekleyin arasıra karıştırarak soğutun
hamur ılıyınca yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirin ellerinizi yağlayıp ceviz büyüküğünde yuvarlayın
(krema torbasına doldurup da sıkabilirsiniz) önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında 40 45 dak pişirin
hamurlar beyaz kalmalı piştikten sonra 10 dak fırında dinlendirin
hamurları ortadan kesın arasırna dolgu kremsını koyun ve kapatın üzerine kakaolu pudingi döküp servis yapın
not
ben kakaolu puding ve çilekli puding kullandım
afiyet olsun
Çok lezzetli ve tehlikeli görünüyor :) Elinize sağlık
YanıtlaSilNükhet Z.
cok guzel gozukuyor ve dayanamadim hemen yaptim.cooooooooooooooooooooook ama cooooook guzel oldu.ellerime saglik;)herkeze tavsiye ederim.
YanıtlaSilselam sayin bal bacim,
YanıtlaSilbu ikinci denemem,bi turlu beceremedim yorum gondermeyi insallah simdi olur.profiterolu gorunce dayanamadim,biliyosun adinida zor soyleyebilyordum,sayende ogrendik.bizi de tadina alistirdin ve gittin ankaraya .gecen hafta yine kulaklarini cinlattik.ozzledik profiterolunu buda cok guzel gozukuyo well done my friend
hamuru için malzemelerde iki kez "1 su bardağı un" yazılmış. Sadece 1 su bardağı un değil mi?
YanıtlaSilVe tarif için teşekkürler :)