dün kardeşim yerken 'hazırmı bu poaçalar' diye sordu ;)
adı tadından geliyor.....
malzemeler
- 1 paket yaşmaya
- 2 adet yumurta (1inin sarısı üzerine)
- 50 gr tereyağ
- 1 su bard sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatli kaşığı tuz
- 2 bardak ılık su
- aldığı kadar un
- mayayı suda eritip şeker ilave edin yumuşak tereyağını ,sıvıyağı,yumurtayı ilave edip karıştırın.
- tuzu ve unu ilave edin yumuşak bir hamur elde edince 1 saat mayalandırın
- istediğiniz şekli verip yumurta sarısı sürün 200 220 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
not
istediğiniz içi koyabileceğiniz gibi boş simit şeklide verebilirsiniz.
afiyet olsun........
geçen gittiğim günde yedim patatesli olanını.. sanırım aynı tarifti henüz denemedim ama fotograflar çok iç açıcı duruyor.. iştahımızı açıyorsunuz bal anne..
YanıtlaSilyas maya yoksa peki bal anne????
YanıtlaSilsevgili ayşe
YanıtlaSilyaş maya heryerde var ;)
ama siz kullanmıyorsanız tozmayada kullanabilirsiniz
burda satiliyormu bilmiyordum nerde satiliyor
YanıtlaSilhani turkiyede varya soyle kibrit kutusu gibi paketlerin icinde oyle varmi burda???
ayşe hanım
YanıtlaSillondra da satılıyor
stoke newimgton road da
aytaç market te var
istediğiniz an bulabilirsiniz;)
ilk resimde poaçaların arasından fışkıran iç iğrenç görünüyor.
YanıtlaSilyaklaşık 1 hfta önce denedik haaalen taze taze duruyolar..bayıldk çok beğendik başka tarife gerek yok.kesinlikle denenmeli.ben nafiye-enfiyede diyolar-tuhafiyede:)
YanıtlaSil