16 Kasım 2012 Cuma

galeta unlu pasta

yazacağım konuları toparlayamadım ...... berra nın baba özlemini ve ondan ayrılmayışını yazayım dedim.....muharrem ayını ve faziletlerini yazayım dedim....leyra hala sırada yazılmayı bekliyor.....ama kelimeler birleşip yazı olamadı....berra babasıyla bir günlük giresun gezisinde..... berrasız ev sessiz sepsessiz......inşallah  sabah burada ev yeniden berra nın neşesiyle dolacak......

kek malzemesi
3 yumurta
yarım su bard sıvı yağ
1 su bard şeker
1 su bard hindistan cevizi
1 su bard galeta unu
1 su bard kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbeti
1 su bard şeker
1,5 su bard su

kreması
1çay bard mısır nişastası
1 su bard şeker
1 litre süt
1 paket krem şanti

yumurtayı ve şekeri çırpın kalan malzemeyi sırasıyla katın ve çırpın( unu yazmayı unutmadım un yok)
180 dereceli önceden ıstılımış fırında pişirin
şerbeti 1_2 dakika kaynatın kek sıcak şerbet soğuk olacak kreması için nişasta şeker ve sütü karıştırın kaynatın ılıyınca 1 paket toz krem şantiyi katın ve çırpın şerbetini döktüğünüz kekin üzerine kremayı yayın buzdolabında en az iki saat bekletin ve servis edin.....
not_kek tarif dikdörtgen borcam içindir....

afiyet bal şeker olsun.....


7 yorum:

  1. zaten karnimdan sesler geliyordu bu postu gordukten sora daha beter oldu ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglik cok leziz gorunuyor. Tadini cok merak ettim, un yerine galeta unu nasil bir degisiklik yapiyor acaba??? yakin zamanda denemeliyim.

    YanıtlaSil
  3. cok lezzetli görünüyor en kısa zAMANDA DENEYECEGİM :)))

    YanıtlaSil
  4. Pastayi arkadaslarima yaptim bayildilar. Bircok kisiye tarifini ve blogunu verdim. Onlarda denemisler harika olmus. Yeni tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  5. bu tarifi sevgili ablan rabiada yedim harika bir lezzet inanılmaz bişey yaa karamelli kekden sonra favorim :) kendimde yapıcam sayın annebal ama mısır nişastası yerine buğday nişastası olurmu elimde o var çok öpüyorum seni özledim bu arada londra güzeli günümüz sensiz geçti... h.kübra

    YanıtlaSil
  6. sevgili annebal londrada olduğunuzu biliyorum bana soruma cvp vermediğiniz için ben buğday nişastası ile yaptım ve rabiada yediğim kadar güzel olmamıştı bende nişastaya yordum ve gelince aynısını ceza olarak bize yaptırmayı uygun gördüm sevgilerle :) h.kübra

    YanıtlaSil
  7. Gercekten cok güzel bir pasta tarifler tam tutuyor
    Ellerine saglık
    İyi ki varsın

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters