30 Kasım 2012 Cuma
patatesli börek
patatesli börekleri seviyorum.....bu da sevdiklerimden biri ......akşamdan yapılıyor ve buzluğa atılıyor misafirden 1 saat önce çıkarıp kesiyoruz ve pişiriyoruz..... bir gün önceden yapılıyor misafir gelmeden önce pişiriliyor.....sabah misafir öncesi telaş yapmamak için ideal......
malzemeler
6 tane yufka
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
iç malzemesi
6 tane patates
yarım demet maydanoz
yarım çay bard sıvı yağ
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
kırmızı biber
üzerine
1 kase rendelenmiş kaşar
pul biber
yapılışı
bir bütün yufkayı serin sıvı yağı fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün bir yufka daha serin üzerine yağlayın üçüncü yufkayı serin ve yağlayın patatesleri haşlayın ezin maydanozu baharatını ekleyin iki kaşık sıvı yağı ekleyip karıştırın üç katlı yağlı yufkanın üzerine patatesli harcı yayın resimdeki gibi her tarafına ve ucundan başlayarak sarın ikiye kesin streç filmle kapatın ve buzluğa koyun kalan 3 yufkayı da aynı şekilde sarın bir gece buzlukta bekletin pişirmeden yarım saat öncee çıkarın 10 dak bekletin bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında kesin yatay olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine rendelenmiş kaşar ve kırmızı pul biber serpin 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.....
etkinliği devam eden gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com a gönderiyorum.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters
hit counters
Çok güzel bir börek ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok iyi bir fikir ve pratik,önceden at buzluga misafir gelince missler gibi pisir.Eline saglik annem balim...
YanıtlaSilSevgiler...
Merhaba canım güzel tarifin için çok teşekkürler ellerine sağlık.şimid yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/patatesli-borek.html sevgiler
YanıtlaSilyine döktürmüşsün.Eline saglık
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık :) çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilNefis bir börek. Ellerinize sağlık. Şifa olsun, sevgiler.
YanıtlaSil