çevremdeki herkese yorumsuzluktan ne kadar şikayet ve sitem ettiysem ....son zamanlarda gördüğüm yakın arkadaş ve akrabalarım yorum yazıyorum ama siliniyor sana ulaşmıyor diye açıklamalar yapıyorlar=) okuduklarını ve tariflerimi yaptıklarını bilmek hoşuma gidiyor....ama yazıya da döksünler istiyorum =))
bildiğim kadarıyla telefondan yorum yazılamıyor.....benimle mı alakalı blog ayarlarıyla mı alakalı bilmiyorum......bir ara google amcaya sorup düzeltme yapmam gerek......siz gene de yorumlarınızı eksik etmeyin......(bana ulaşana kadar pes etmeyin)
bugünkü tarif yıllardır bildiğimiz hiiiç eskimeyen bir tat.....havuçlu kek le birleşen krema.....ama sevgili yengem o kadar güzel yapmıştı ki ikinci dilimi yememek için zor tuttum kendimi.....arşivimde olması için ekliyorum.....her havuçlu kek ve krema birleşince bu tadı vermiyor haberiniz ola........
malzemeler
keki
4 yumurta
2 su bard rendelenmiş havuç(suyunuda elinizle sıkın)
1 su bard şeker
1 fincan mısır nişastası
4 fincan un
2 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bard ceviz ve fındık karışımı(iri çekilmiş)
2 paket kabartma tozu
1-2 damla sirke
yumurta ve şekeri mikserle çırpın kalan malzemeyi de sırasıyla karışıma karıştırarak ilave edin kabartma tozunun üzerine sirkeyi damlatın ve hamura ekleyip karıştırın 180 derece fırında pişirin (dikdörtgen büyük borcam )
kreması
5,5 su bard süt
1 yumurta sarısı
1 su bard kavrulmuş un
1 fiske tuz
1 su bard şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tere yağ
süslemek için hindistan cevizi ve fındık
4 su bard sütü tencereye koyun ve kaynamaya bırakın 1,5 su bard süt yumurta sarısı ve kavrulmuş unu mikserle çırpın ısınmış olan süte ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırın 1 su bard şeker ve tuzu ilave edin bir taşım daha kaynatın vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın keki ikiye kesin arasına ve üzerine kremadan sürün hindistan cevizi ve fındıkla süsleyin....yumuşacık bir pasta oluyor.....
afiyet bal şeker olsunn
En sevdiğim kektir..Birde kremayla birleşince tadından yenmez eminim.Ellerinize sağlık.Sirke olayını ilk kez duydum..Neden katılıyor?
YanıtlaSilMerhaba canım,güzel tarifin şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/havuclu-yas-pasta.html çok teşekkürler ellerine sağlık...mutlu pazarlar dilerimm,sevgiler :)
YanıtlaSilsevgili limon cıcekleri bende yeni ogrendim hamuru kabartıyormuş....
YanıtlaSilGeçenler de yaptığın hindistan cevizli bir pasta vardı ona aşık oldum deneyemedim. Şimdi bir de bu. Eline sağlık.
YanıtlaSilellerine saglık emine abla, cok begendim en kısa zamanda yapıcagım.
YanıtlaSilKübra
Gercekten yediğim en güzel havucu pastalardan biriydi tavsiye olunur :)
YanıtlaSilCanım merhaba,iyi akşamlar :) Bu güzel tarifin 77.porselen demlik çay saati etkinliğinin 1. seçilen tarifi oldu ve porselen demlik senin oldu,tebrik ederim canımm,ellerine sağlık.iletişim bilgilerini bana yada porselen arkadaşıma gönderdiğinde demliğin en kısa sürede adresine gönderilecek....İyi günlerde kullanman dileğiyle,sevgiler....
YanıtlaSilDuyuru yazın burada canımm,sende sayfanda tarifinin birinci olduğunu duyurabilirsin....
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/77pdcse-1birinci-tarif.html
slmmmmm cok sasırdımmm ve nedense mutlu oldum.... bırıncı olmanın verdıgı bır mutluluk sanırsammm
YanıtlaSiltsklerrr....
canımm senin tariflerin ve desteğin çok güzeldi,zorladın bizi bayağı ama değdi doğrusu....sende yoruldun ama bak bu mutluluğa değer değil mi canım :) Mail adresim bu buraya yollayabilirsinnn glcanix@gmail.com
YanıtlaSil20 günlük lohusaydım ve ayıla bayıla yedim. muhteşem bir tariffff
YanıtlaSilAman allahim senelerdir aradigim tarif.annemin yesil kapli buyuk boy ajandasinda var bu tarif.genc kizken yaptigim tek pastaydi.ellerine saglik.ajanda kimdeyse annebala devretsin bence ;)
YanıtlaSil