gene sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.....yine yeniden .....ve az yiyeyim öz yiyeyim derken ilk gün bu pastayla karşılaştım=))) 10 gün ekmek yemeyen ama tatlısız 1 gün bile duramayan bana ödül mü ceza mı anlamadım hüüüüpletim=) ama sağlıklı yemeye ara vermedim sadece kaçamak yaptım .....iyi ki yapmışım
sizde denemek isterseniz buyurun tarif......unutmadan tarif komşum aynur hanımdan onun sayesinde pasta tariflerim çoğalıyor....... yaşasın komşuluk......teşekkürler komşum.....
kek malzemesi
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağından az sıvı yağ (1/3)
1 su bardağı un
1,5 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu( rendenin ince tarafıyla)
muhallebisi
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşık tere yağ
tabanı
400 gr kuru incir
1 su bardağı kıyılmış ceviz
karamelli şerbet
1,5 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
yarım limon suyu
yapılışı
kek malzemelerini sırasıyla çırpın dikdörtgen borcamı güzelce yağlayın dilerseniz fırın kağıdı kullanın 180 derece fırında pişirin kek pişerken incirleri küçük küçük doğrayın cevizi kıyın
pişen keki tepsiden çıkarın tepsiyi yıkayıp kurulayın yeniden hafifçe yağlayın
karameli için şekeri çok yakmadan eritin üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyin kaynatın limonu da ekleyin cıvık bir şerbet oluyor altını kapatın incirleri ekleyin 2-3 saniye çevirin kevgirle incirleri şerbetten çıkarın cevizle incirleri karıştırın pişirdiğiniz borcama döküp yayın
krema malzemelerini karıştırıp kaynatın cevizli karışımın üzerine dökün pişen keki de sıcak muhallebinin üzerine kapatın hafifçe bastırın kekin özellikle orta kısmını kürdanla bir çok yerinden delin karamelli şerbeti kekin her tarafına gelecek şekilde dökün kenarlarından aksa da önemli deyil kek şerbeti çekiyor
bu şekilde en az iki saat buzdolabında bekletin servis etmeden ince uygun bir tepsiye ters çevirin
afiyetle
dip_not son zamanlarda yazarken en zorlandığım tarif bu oldu ama karamelli lezzetleri seviyorsanız muhakkak deneyin açık açık yazayım derken abartmış olabilirim.... çünkü ben zor anladım =)
tarifi etkinliği devam eden http://yersofrasi.org/ arkadaşıma gönderiyorum.....
süper olmuş bomba gıbı valla,yapanın ellerıne saglık.
YanıtlaSilYapılış aşaması ilginç bir tatlı ellerinize sağlık..
YanıtlaSilgörütü harika canım.biraz zahmetli ama denemeye değer bence.ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilEminem pasta cok guzele benziyor. Mutlaka deniyecem.
YanıtlaSilİncir koymadan yaptığım bir tatlıydı ilk yaptığımda incirle deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTarifin yayında canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilincir ve ceviz çok değiştirmiştir tadını zannımca ;) rica ederim emine hanımcım herzaman yeni pastalarımla karşına çıkmak umuduyla :) (komşun aynur) facebooktan okudumdu bunu da ,adımı yazıyım dedim ;) :)
YanıtlaSilslm cnm,ben ikra abla from london,tarifi okuyunca aklima hani benim ismini bir turlu soyleyemedigim pasta vardi ya o geldi.profeterol gibi geldi bu bana yani yapimi biraz uzun ben genelde hemen yapilan tarifleri seviyom herhalde ondan :))))eminim tadi guzeldir
YanıtlaSilBalanne selam. Yine cok guzel bir tarif. Bunu denemeliyim annem bayilacak. Emegin icin tesekkurler. Saglikli beslenmeye devam, arada olur boyle ;)
YanıtlaSilSelamlar...Panpan...
Sen böyle yemekleri nerden buluyorsun yada nasıl bu kadar güzel. harika bayıldım seni takip ediyorum ve seviyorum..
YanıtlaSil