akşam yemeklerimiz demiştik devam ediyoruz....dün akşam yemeğimiz.....daha doğrusu eşimin spesiyalitesi....
bizim somon tepsimiz de somon sadece baharatlanmıştı....eşim kendine ayırdığı somonla güveç yaptı....ben balığın yanına hiç bir şeyi yakıştıramıyorum.....balık ve salata yetiyor ......sevgili eşim patatesli soğanlı vs vs ne bulursa koyuyor ve öle seviyor.....yani dün akşam fırında iki tepsi vardı biri sebzeli somon biri de sade somon
bizim tepsinin fotoğrafını çekmemişim....ama farklı olan ve tarifi olmayan buydu .....
malzemeler
1 tane somon (kılçığı ayrılmış ve parçalara bölünmüş)
1 tane soğan
1 tane patates
1 tane domates
tuz kırmızı biber sarımsak
1 su bardağı su
yarım limon suyu
yapılışı
soğan patates ve domatesi halka halka doğrayın soğan patates balık ve domates parçalarını sırayla üst üste koyun baharatları suyu ve limon suyunu çırpın tepsiye ekleyin folyoyla üzerini kapatın 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin folyoyu çıkarın 15 dak daha pişirin
afiyetle
hatice sena,hatice leyra ve berra nur..üç güzellik....
somona bayılıyorum... ama bu üçlü çok daha sevilesi :)
YanıtlaSilNasıl güzeller ...Bloğunuzu ve paylaşımlarınızı çok beğendim, severek takip edeceğim ....Sevgilerimle.Chfashiontrend.
YanıtlaSilbiz de balık düşkünü bir aile olarak,bu tarif tam bizlik diyebilirim.Sadece somonu değil de arada,fırında yapılabilecek bazı balıkları da böyle sebzeli yaparız.Çok da severiz.lezzetine doyum olmaz.eşinizin ve sizin ellerinize sağlık.sevgilerimle..
YanıtlaSilBen burdayim hocam , hocanin tariflerini de bulmak guzel,Turkiyeye doneceginiz sira, bahcede bi balik barbelu yapmistiniz, o gun hocanin yaptigi ezmenin tarifini istiyorum, lutfen...bi tadip gitmistim icimde kaldi, ne harika bir lezzetti...bekliyorum.... Unutmayiniz...vuslat can
YanıtlaSil