14 Kasım 2009 Cumartesi

PASTANE POAÇASI

yaptığınız takdirde sizi asla mahcup etmeyecek bir tarif
dün kardeşim yerken 'hazırmı bu poaçalar' diye sordu ;)
adı tadından geliyor.....

malzemeler
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 adet yumurta (1inin sarısı üzerine)
  • 50 gr tereyağ
  • 1 su bard sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatli kaşığı tuz
  • 2 bardak ılık su
  • aldığı kadar un
yapımı
  • mayayı  suda eritip şeker ilave edin yumuşak tereyağını ,sıvıyağı,yumurtayı ilave edip karıştırın.
  • tuzu ve unu ilave edin yumuşak bir hamur elde edince 1 saat mayalandırın
  • istediğiniz şekli verip yumurta sarısı sürün 200 220 dereceli fırında kızarana kadar pişirin

not
istediğiniz içi koyabileceğiniz gibi boş simit şeklide verebilirsiniz.

afiyet olsun........

7 yorum:

  1. geçen gittiğim günde yedim patatesli olanını.. sanırım aynı tarifti henüz denemedim ama fotograflar çok iç açıcı duruyor.. iştahımızı açıyorsunuz bal anne..

    YanıtlaSil
  2. sevgili ayşe
    yaş maya heryerde var ;)
    ama siz kullanmıyorsanız tozmayada kullanabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. burda satiliyormu bilmiyordum nerde satiliyor

    hani turkiyede varya soyle kibrit kutusu gibi paketlerin icinde oyle varmi burda???

    YanıtlaSil
  4. ayşe hanım
    londra da satılıyor
    stoke newimgton road da
    aytaç market te var
    istediğiniz an bulabilirsiniz;)

    YanıtlaSil
  5. ilk resimde poaçaların arasından fışkıran iç iğrenç görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. yaklaşık 1 hfta önce denedik haaalen taze taze duruyolar..bayıldk çok beğendik başka tarife gerek yok.kesinlikle denenmeli.ben nafiye-enfiyede diyolar-tuhafiyede:)

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters