4 Ocak 2013 Cuma

tuzlu simit

son günlerde blogdaki yorumlar bereketlendi=))).......bunun sebebi her ne ise tüm yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.....yorumlara etkisi olduğunu düşündüğüm konuya buradan açıklık getirmek istiyorum.....bundan bir kaç post öncesinde sormuştum telefonla yorum yazılabilirmi diye....ayarlarla oynadım ne yaptığımı nasıl yaptığımı bilmiyorum ama şu an telefonlardan yorum yazılabiliyor.....yorumunuzu yazdıktan sonra şıklardan adsızı tıklayıp yorum göndere bastığınızda bloga ulaşıyor.....haberiniz ola

simit tarifi bugünkü sohbetten sevgili pınar yapmış benim simitlerle aram pek iyi deyildir ama herkes mmm enfes olmuş deyince denedim.....gerçekten güzeldi kıyır kıyır olmuştu..... az ve öz yapsamda ana simit tarifim budur=))))

malzemeler
1 tane margarin (yumuşak)
1çay bardağından az sıvı yağ
1 çay bard  süt
1 tane yumurtanın sarısı (akı üzerine)
5 çay kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine yumurta akı ve susam
malzemelere unu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın şeklini verin önce yumurta akına sonra susama bulayıp kağıt serili tepsiye dizin.....kıyır kıyır olması için biraz fazla pişirin....
afiyetle.........

12 yorum:

  1. simit bayatlamadığı için VE DE evde bulunmasının faydaları ÇOK OLDUĞU İÇİN YAPMAYI SEVDİĞİM BİR ÇEŞİTTİR. YANLIZ 5 ÇAY KAŞIĞI OLSA DA PUDRA ŞEKERİ İÇİN ÇOK FAZLA DEĞİL Mİ?

    YanıtlaSil
  2. simit bayatlamadığı için VE DE evde bulunmasının faydaları ÇOK OLDUĞU İÇİN YAPMAYI SEVDİĞİM BİR ÇEŞİTTİR. YANLIZ 5 ÇAY KAŞIĞI OLSA DA PUDRA ŞEKERİ İÇİN ÇOK FAZLA DEĞİL Mİ? galiba 3 kere yayınaladımmm ikisini sil :)

    YanıtlaSil
  3. Canım Annebal...
    İyiki varsın, İyi ki kardeşimsin, iyi ki siten var...
    Hiç kimsenin yorum yazıp yazmadığına bakma. Sen devam et. Çok iyi bir iş yaptığını yıllar geçtikçe daha çok anlayacaksın.
    Seni seviyorum.
    İmza: Hatice Leyra'nın Annesi

    YanıtlaSil
  4. sabah yorumlarda 15 yorum var yazdığında hayal görüyorum sandım=))) açınca anladım kı hayal deyil.....yıllarca yorum yazmayan ablam yorum yazmaya karar vermiş=) tüm yılların acısını çıkarmış ve 15 yorumla blogumuzu mest etmiş....tşkler leyramın annesi....

    YanıtlaSil
  5. Türkiyenin en çok ziyaret edilen yemek tarifleri sitesinde tariflerinizi yayınlayarak tariflerinizin daha büyük kitlelere ulaştırılmasını istermisiniz.
    Yemek Tarifleri şeklinde googlede arama yaptıgınızda 4. sırada yer alan yemekgurmesi.com artık blog yazarlarının tariflerine sitede yer veriyor ve tariflerin altına da bloglarınızdaki aynı tarifin adresini koyabiliyorsunuz. yayınladığınız her tarif için blogunuzdaki aynı tarif face sayfamızda paylaşılıyor, bu şekilde hem blogunuzu daha fazla ziyaretçiye duyurmuş oluyorsunuz, hem de sitemize gönderdiğiniz her tarifin altında sizin reklamınızın olmasından dolayı o tarifleri ziyaret eden her ziyaretçi sizin blogunuzdan haberdar oluyor.
    Çok önemli: Sitemizde yayınlayacağınız tarifler arama motoru sıralama kriterlerine uygun olarak tarafımızca düzenlendikten sonra yayınlanacağından göndereceiniz tariflerin büyük bir kısmı zaten google üzerinde 1. sayfada listelenecektir. Sitemizdeki herhangi bir konu altına yorum yazmanız yeterlidir. sizinle iletişim kurulacakır.

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık olsun.Pudra şekerini anlamadım illada koyalım dersen daha az koysak olmaz mı?Çok güzel görünüyorlar afiyetle yiyin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. slm vişnap bende yerken inanamadım ama tarif boyle ama hiç adı belli deyildi.....sen daha az ekleyebilirsiniz...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. cok güzel bir tarif ve cok güzel bir blog bende bloguma beklerim ankaradan sevgiler :)

    http://prensesin-masali.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Bende sizi ziyarete geldim ve su tuzlu simit ile can evimden vuruldum:)) bayilirim bayilirim..sizin blogta cok guzel, tarifler harika..ellerinize saglik..gorusmek uzere sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Canım merhaba! Daha önce size geldim iadeyi ziyaret için ama bazen sorun oluyor ve yorum yaz kısmı açılmıyor, o yüzden dönüşüm geç oldu:)
    Bu tarifi de en kısa zamanda denemek isterim çok güzel görünüyor, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  11. nefis gözüküyorr.. biran evvel yapmam lazım harikasın aynı azimle devam ANNEBAL

    YanıtlaSil
  12. Yapıp cam kavanozda saklayacaksın. Öğle çay saatlerinde mis gibi yiyeceksin. Bende böyle yapıyorum.

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters