16 Temmuz 2013 Salı

kayısı marmelatı

  
ramazan 8...... aylardan temmuz....aynı zamanda ramazan......annebal için bu ay marmelat ve reçel ayı....
buzdolabında olan herşeyi kaynatıp şekerleyip kavanozlara doldurmak istiyorum ;) sebebini bende bilmiyorum.....resimdeki dörtlü bu isteğime karşı gelmeyenler.....kayısı reçeli,erik marmeladı,vişne reçeli ve kayısı marmeladı......
hepside güzel oldu....kahvaltı etmiyoruz ama sahurlarda iftarlarda ara ara koyuyorum masamıza...hepsine göz kararı şeker koydum erik biraz ekşi kaldı ama çok tatlı da sevmiyoruz ailecek.....
genelde 1 kilo meyveye 1 kilo şeker konup kaynatılıyor ben hepsine biraz daha az kullandım .....kayısı reçelini bir gece şekerde beklettim marmelatları direk kaynattım....
güzel oldu efem.....sizde denemek isterseniz muhakkak yapın ve iç sesinize güvenin şeker konusunda;)
ölçü vermediğim için tarif yok ama ana malzeme belli şeker meyve bazende az su bu kadar......
güzelim taze meyveleri şekerle buluşturun kış boyu kahvaltı masalarınız da bulunsun.....
afiyetle.....
dip_not az önce bin bir emekle pizza tarifi yazdım ve düzelteyim derken kendi ellerimle sildim(((((
emeğe yazık yahuuuu

2 yorum:

  1. reçel yapmayı çok severim nedense..ceşit çeşit renk renk..seninkilerde çok güzel gözüküyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. recel malatya kayısısı aklıma geldıı çok ozlemısım malatyayııı elerıne saglık bal anne yıne mukemmlel tarıfler bu arada cok gecmısıs olsun ıyı olduguna sevındım hulya /malatya

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters