29 Temmuz 2013 Pazartesi

şeftalili turta

ramazan 21.....
ve son 10..... heyecanla geldi geliyor derken şimdi uğurlama hazırlığındayız ramazanı.....son davetler son iftarlar son gaz devam.....ben bu sene bu koşturmaca içinde çok yer almadım tek tük davetlerle geçirdik...daha çok kendimle ailemle olduğum bir ramazandı....güzeldi....denemek lazım .....

bugünkü tarif zehradan ...ramazan öncesi gitmiştik güzel mangal keyfinden sonra yemiştik bu lezzeti....herkese tarifi annebaldan alın demiştim (((( 1 ay gecikmeli tarif yayında...
turta güzeldi ama yanında profiterol de vardı =))))profiterol her zaman bir numara benim için...teşekkürler zehra annebal için değişik tatlar yapma azminde olduğun için=))) devamını ve tekrarını diliyorumm=).......

hamuru için
2 tane yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ 
125 gr margarin veya tere yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
alabildiği kadar un
üzeri için 
3 tane şeftali (büyük)
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tane limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı şeker
yapılışı
karıştırma kabına iyice yumuşatılmış tereyağını,sıvıyağı yumurtayı kırın 1yumurtayı üzeri için ayırın yoğurdu ilave edin çırpma teliyle karıştırın 5 kaşık un ilave edip karıştırın pudra şekeri vanilya ve kabartma tozunu ekleyin aldığı kadar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın (çok fazla yoğurmayın)
iç harcın hazırlanışı
şeftalilerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın tavaya alın üzerine şeker dökün yüksek ateşte şeftalilerin suyunu çekene kadar pişirin ılımaya bırakın kuru üzümleri yarım saat ılık suda bekletin 
dinlenen hamurdan bir portakal büyüklüğünde hamur ayırın kalan hamuru yağlanmış unlanmış tart kalıbına yerleştirin  (merdaneyle açın veya elinizle bastıra bastıra yerleştirin)
kuru üzümün suyunu süzün hamurun üzerine serpin limon kabuğu rendesi ve iri kıyılmış cevizi ilave edin en üste şeftalileri yayın 
ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapın tartın üzerini şeritlerle kafes kafes yapın önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin 
afiyetle.......

3 yorum:

  1. Meyveli pasatalar her zaman tercihim. Turtanız muhteşem gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ramazanda en son ziyaret edilmesi icap eden blog seni seciorum.. suan iftara bir saat kalmis ve ekrandaki turta icin sudan vazgecebilirim :)

    YanıtlaSil
  3. ramazanda en son ziyaret edilmesi icap eden blog seni seciorum.. suan iftara bir saat kalmis ve ekrandaki turta icin sudan vazgecebilirim :)

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters