turhaldan gelirken son anda ağaçtan toplanıp arabaya konuldu erikler.....farklı renk ve tatlardaki eriklerden yenecek kadarını ayırıp kalanını marmelat yaptım .....ondan kalanı da hoşaf=)))) çekirdeklerden bişi yapamadım üzgünüm=) ve ailecek çokk beğendik....her sene turhala gidip erik toplamaya karar verdik=)))
tabi bu güzel tarif için ölçü gerek ama annebal karman çormana çevirdiği mutfağında kaynayan tencerelerle hemhal olurken her şeyi göz kararı yaptı(((( ama göz kararı ölçüyüm severim ben =) sizde sevin ve yapın erikleriniz turhaldan gelmese bile eminim güzel olur....şeker ölçüsü damak tadına göre değişiyor ...ben yaptığım şekilde yazayım gramlar ve ölçüler size ait olsun......
malzemeler ve yapılışı
2 kiloya yakın karışık eriği 2 su bardağı su ekleyin kapağını kapatın kaynamaya bırakın yaklaşık yarım saat arada karıştırarak kaynatın erikler ezilince iri delikli kevgirden geçirin tekrar ocağa koyun şeker ilave ederek karıştırın istediğiniz tada gelince altını kısın yaklaşık yarım saat kaynatın marmelat kıvamına gelince kapatın....kıvamını anlamak için tabağa iki kaşık koyun buzdolabında bekletin eğer koyulaşmışsa kapatın sıcakken kavanozlara koyun ters çevirin veee yaz boyu sofralarınızdan eksik etmeyin ..........
afiyetle.....
bu da annebalın 5 dakikada topladığı 1 dakikada dağıttığı mutfağı=))) marmelat sonrası mutfağın hali.....
ellerine emegine saglık canım çok güzel
YanıtlaSilgörünüyorlar sen beni çagır beraber toplarız mutfagını
Tatil sana iyi gelmiş eminecim. Mehmet Ali Abiden yardım aldın mı? :D
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor. İnşAllah tatmak bize de nasip olur.
halime ablam, evde olsa muhakkak yardım ederdi ama evde yokken yaptım=) yorumlarının devamını diliyorum.....sevgiler.....
YanıtlaSilteşekkürler gülpembe,
YanıtlaSilben yedim.. tadına bayıldım.. böyle şeyler yapabilen kadınlara şiddetle tavsiye ediyorum.. bizim gibilerin de ablaları sağolsun :)
YanıtlaSil